There was an error in this gadget

Thursday, December 30, 2010

D.T 2010


ok.. double trouble (d.t) had end its tour for 2010 located at sunway last saturday on 25th dec 2010.. happening seyyyyyy~ itu jek la yang dpt aku katakan! hahahhaahahahaaa... 

messy hair again.. blue top from spore,black skirt, studded sling bag both forever21, dmc mary jane :)



with co-star hantu kak limah balik rumah. husssiieeeennnnnnnnn! awie!


Monday, December 27, 2010

seberang aje...

haalllluuuuuuuuuuuuu~ wassup! baru balik kerja sebenarnya.. sambil menunggu someone untuk datang pickup pergi makan, sempat juga nak update blog nie.. minggu lepas 21.12.2010 genap la 25 thn umur aku tahun nie.. happy birthday to me! dan pada tarikh tu jugak aku pergi holiday ke singapore selama 4 hari 3 malam.sangat seronok macam tak puas pulak.. sebab duit tak ckup.. tukar rm700 pun dapat $291 jek.. uwaaaaa.. sangat sedih! :'( tak shopping ape pun just beli perfumes n baju kat bugis street. hehehehe.. perfume murah giler babsssss!! so sape yg beli perfume leh la oder kat aku.. siyes murahhh... hahahaahhaaa.. so, tak dapek nk masuk uss sbb tiket fully book sampai 1jan 2011.. hahahahahahahhaaa.. sangat giler!

sempat jugak pergi melawat anak kawan kiteorg juga merangkap tourist guide utk kiteorg gak.. anak die masuk hospital, anak die sangat comel!! gerammm jek!
 ni la baby die.. name die tuah.. comel shangat!! mmwwaahhhh!!!


ni spot ambik gmbar yg wajib hehheheee.
yeay! akhirnye dapat mkn sup tulang merah yg sodap! hehehehehheee.. merah2 jari.. :)

Tuesday, December 14, 2010

movie lagi~

ok.. kaki wayang arini nak cakap pasal cite melayu yang sedang hangat diperkatakan iaitu 'hantu mak limah balik rumah'. (sila sebut dengan kador yang laju) baru syokkkk.. hehehehehee... ingin dinyatakan disini, bahawa cerite ini......hmmm... sangat best!!!! hahahahahahahahaa.. kelako ler.. hadoii.. mmg tak hengat punyelaa.. aku rase lagi best dr zombi kg pisang dulu.. aku gelak hampir menitiskan aiyor mate... sila la tengok!! huhuhuh...


 outfit of the day.. polkadot top from http://pinkpongheartshop.blogspot.com/  . M.j handbag, levis jeans, f21 skinny belt, vincci wedges. maaf rambut yang kurang memuaskan.. huhuhu~

Sunday, December 12, 2010

buku~

buku baru... beli kat annexe gallery. ;)

culture shock

culture shock? ataupun kejutan budaya.. siapa? ye, aku mengaku aku mengalami kejutan budaya sekarang... aku terjekut melihat betapa semakin ramainya anak muda sekarang... tak percaya? pergi saje kawasan bukit bintang.. pasti, dibajiri oleh anak-anak muda sekarang.. ye. aku mengaku aku mengalami kejutan budaya.. melihat anak muda sekarang semakin berani.. berani memakai pakaian yang menjolok mate.. walhal mereka baru saje mencecah usia belasan tahun dan mahu kelihatan dewasa.. aku pun kadang2 seksi gak, tapi macam tak boleh terime, bukan nak kata iri hati.. tapi, aku rase mereka masih mentah.. ye, aku mengaku aku mengalami kejutan budaya, melihat anak muda sekarang semakin berani dengan tingkah laku mereka...  raut wajah masih muda, tapi berpelukan dengan pasangan di khalayak ramai.. bercium di tepi jalan raya pavilion? huh.... berpelukan sambil bercumbu di tepi kfc? tidak pun, hanya melepak di kaki tangga monorail sambil meletakkan kepala di peha? merokok? jangan cakapla.. ye.. memang aku terkejut... aku teringat ketika aku sebaya mereka dulu.. huh... memang berbeza.. mungkin, dulu takde teknologi seperti sekarang... oleh sebab itu anak muda sekarang makin maju, bila semakin maju, sepatutnye pemikiran perlulah selaras dengan teknologi yang ada.. ini tidak... ape perasaan ibu bapa bile lihat anak2 mereka begitu? hmmmmmm....


*tibe2 nak serious pulak entri kali ini.. hehehehehehee ;)

reading lagi~

ok! ok! because of the boredness<-- (is there a such thing of this word??) like hell at the shop.. then my friend noticed me with my blank face, while i am starring no where, suddenly he introduced me with this 1 particular english novel.. (ohh patut la entri ni nak tulis english kan!). in my mind said, what???!! hahhh... after a while, i've been realized that, the last time i read about... ermm..... 7 months ago.. wow! hmmmm... ok... why not? before, i read sophie kinsela, author from confession of a shopaholic.. not really serious, and very teenage novel.. like me.. (teenage lagi ker?) and also humor... but this novel, based on true story, really serious, and the best part is, this book have been choosen the best book in Oprah's Book Club. isnt that great?! ;)


baru chapter one, dah rase best!! tak sabar nak sambung bace lagi this coming Tuesday.. yeayyyy!!!

Saturday, December 11, 2010

nyamuk~

>kenapa??
<'kene gigit nyamukkkk...'
>hmmm~ yela... (rolling eyes)


p/s: hanya gambar hiasan.. tade kene mengena dengan aku..

Wednesday, December 8, 2010

hijrah...

salam maal hijrah.. erk! semalam.. tapi takpela.. minggu lepas aku ade terbaca satu majalah ketika aku sedang bosan tahap cipan di butik.. tajuk cerita tentang pertukaran kerjaya.. bila baca cerita tu.. aku terfikir tentang diri aku nih.. belajar nak rak sampai degree.. endup?? hurmmm.. tapi, bukan aku sorang jek la yang cmtu (nak sedap kan hati) tapi, pada kawan2 yang lain... alhamdulillah la kalau sudah jadi ape yang dimahukan ketika belajar dulu..

setelah aku baca majalah tu, sedikit sebanyak meningkatkan tahap keyakinan diri aku ni. walaupun aku tak jadi seperti yang aku belajar dulu.. tapi yang penting aku happy.. happy ker??? dem... happy la gak.. dapat menampung diri sendiri, kasi mak aku duit, bayar bil, bayar pas bulanan,duit minyak kete, bayar asb, dan tak lupa juga bayar balik pinjaman ptptn.. anda bagaimana? hehehheheheheee...

kadang2, rezeki kita bukan kearah yang kita inginkan, mungkin disebaliknye.. contoh, hmmmmmm... dato dr fazley tu... blaja lain.. endup jadi pakar motivasi + penyanyi.. hekhekhekhekk... tapi.... die lain la.. die mmg dr golongan yang berada kan.. so boleh buat ape jek.. but still... sape lagi? haaaaaa.... artis seni arca mutalib musa.. die belaja architecture, skang ni die jadi pengarca yang best!

walaupun kite kje lain dr bidang yang kite belaja, tak bermakna kite gagal.. contoh yang aku kasi diatas tu, mereka sangat berjaya! yeahhhhh~ sangat bersemangat sekarang!!

aku??? masih lagi berhijrah...

Tuesday, December 7, 2010

Movie day~

salam to all readers.. ceh.. ramai ke yang baca blog aku nie? by the way, thanks sebab sudi baca.. ehhehehee.. just got back from pavilion.. hari ini, movie marathon.. sebab takde aktiviti lain dah.. 1st movie that i watched is malay movie, 'ngangkung'.. seram komedi.. memang lawak.. so, not so bad la kan.. i think, better then '2 alam' tu~ heheheheheheheee.. sorry dr! 2nd movie pulak 'narnia'.. uwaaaaaa... sangat best. but for my personal opinion, tak bape best sgt la compare dr yang dulu.. but it still ok!! eventhough on the begining of the movie quite slow, but almost end tu best gak laaaaa.. tapi cm rase tak puas pulak ending die.. uwaaaa.. nak nangiss! rase macam tergantung jek cite die.. menci2!! mesti ade lagi sambungan nye tu~ bile pulak nak keluar.. dah la budak2 dalam cite tu dah besar.. giler arrr.. tapi abang and kakak die tak join skali venture tu.. tu yang kurenggggg skit.. tapi best jugak! hehehheheeee



eh.. tibe2 gambar kasut ni pehal? owhhhh.. ni kasut baru beli tadi.. my new comfy shoe for work! sangat comfy!!! tak rugi membelinye and its a very good investment! wohoooooooooooooo~

anyway, selamat tahun baru 1432H! semoga kita lebih berusaha untuk mencapai kejayaan, baik didunia, mahu pun di akhirat.. semoga Tuhan merahmati kita smua.. amin..

Monday, December 6, 2010

Melaka~

halluuuuuuuu~ semalam pergi melaka dengan keluarga, saudara kawen. jadinye, ini kali pertama la kot aku pergi melaka dengan family aku. kali terakhir aku pergi melaka, mase diploma part 6 kot tak ingat la part berapa, trip kiteorg pergi melaka.. hekhekhekk.. biler cakap pasal melaka ni. teringat la pulak, pasal masjid kat melaka tu.. masjid tengkera.. btol ke idak? haaaa... kenapa dengan masjid tu? hmm.. menurut cerite dari mummy ku, tanah masjid tu kepunyaan arwah nenek aku.. kisah die cmnie... nenek aku memang berasal dari melaka. nak dijadikan cerita, beliau nak berhijrah, merantau ke negeri sembilan pulok... sebelum beliau meninggalkan melaka tu, beliau telah sedekah kan tanah tu dan disuruhnye penduduk tempatan untuk membina masjid.. jadila die masjid tengkera.. hukhukhukk.. sampai negeri sembilan, jumpe dengan arwah atuk aku.. errkkk.. aku tak penah jumpe la.. jmpe pun kat tv jek.. pastu lahirla mummy ku~ hehehehheeee... mummy ku berhijrah ke kl pulak.. bkerja di genting pusat boling tu, terjumpe plak daddy aku.. bile dorg kawen, lahirla 3 org anak yang comel2.. heeeeeeee... :) hmmmmm~ ape lagi? sygila kelurga anda.. mwaaahhhhh

L-R: me!!,mummy,daddy,sis.. photo taken by bro in law.. hehehhhehee...

Thursday, December 2, 2010

OMG

oh my gosh! bape lame dah aku tak update blog ini?? hmmmmmm~ rindu ok nak update!! so, yesterday i found this blog.. sangat suke!!! http://hijabrevival.blogspot.com/. nak follow die! haihhhh.. so ape yang tertinggal? i have been working at M missoni for......6 months i guess... daripada 2 bulan yang telah dijanjikan oleh bos aku, terlebih 4 bulan. start daripada 3hb dec aku akan bekerja balik di McQ. arghhhh.. have to start all over again!! kene recognize all the stocks! OMG!!! dh la banyak pulak tu, wich one is the latest collection, which one is not~ bla..bla.. ade staff baru.. hmmmm.. nak kenal2.. aduhh letihnye.. ckp pasal letih, aku kne kje full selame 4 hari smpai sabtu.. aihhh.. i need my energy!!! spare livita kat kedai.. uwaaaaa.... plzzz kasi semangat kat aku... so itu jek la kot yang terbaru dr aku.. ape lagi? hmmmmm~


ni compilation gambar, pasal rambut sebenarnye... dr dlu smpai skang, sampai rambut impian satu ari nnt~ heheheehehee.. last2 nak macam rmbut kim. hehehhheheee...

adios!! eh~ eh~ ade rambut... ;)

Sunday, September 26, 2010

lamenyeeee~

salam.. arghhh... terasa lama tak update blog nieh!! tak tahu nak cite pasal ape.. tapi, ujung bulan ni aku akan pergi merantau.. heik3.. pergi mane? rahsia... cewahhhh... nnt balik malaysia baru upload gmbr.. hmmm.

tapi sekarang sudah terasa sungguh malas untuk kerja. kenape eh? dlm hidup aku, ni la kerja yang paling boring penah aku kje. dem! keje, tapi serupe tak keje.. macam mkn gaji buta jek. wakakakakaa.. tengok2 ujung bulan dapat gaji. hahahahhaa... gileee ar! nak cr keje lain... hmmmmm... boleh dpt cm aku dpt skang ni tak? siot la! adoiiiii~ insyaAllah.. doakan la yg terbaik ye!! mwahhhh!!

Sunday, September 12, 2010

hai.. selamat hari raya semua!

salam u all! selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir dan batin! hari ini adalah raya yang ke3. sesungguhnya aku berada di starhill. kerja.. workaholic katekan.. SANGAT!! walaupun tawar je hati ni, tapi apekan daya ku mencari rezeki.. hekhekhek..

nasib baikla, raya pertama tu dapat cuti~ alhamdulillah.. tapi tahun ni tak meriah sangat la sbb abg n kakak ipar aku takde, dorg balik perak. sbb last year dorg dah kat sini. takpe. walauapepun, sesi bermaafan tetap di teruskan. ahahahahhaa...(jangan malu2 ye..)

pada raya pertama tu, mummy wat makan2 untuk saudara2 belah ayah aku. ramaii.. meriah la sikit rumah tu. kalau tak, sunyi sepi. dah la ramai yang balik kampung. dem! berakhirnye raya pertama.. memikirkan, esok nak keje. bencinyaaa.. takde mood raya langsung.. takpellaaaaaaa...

raya ke2 pulak, kiteorg dah plan nak beraya rumah niza kat gombak. aku,zaza, akak leya n syah~ pengalaman yang sungguh kelakar pergi rumah niza tu. kami dikejar mizz haiti. hahahahahahaaa.. mcam bengong!! lepas rumah niza, pergi rumah syah pulak.. adventure gak pergi rumah die ni. masuk dalam lif, pastu tak gerak. tekan button open door pun tak buka jugak! syah dah panik. dusshhh! kene pukul kepala dgn akak leya. hahahahahahaa. aku boleh gelak2 lagi dalam lif tu~ adehhh.. last2 aku dengan gigihnye buka pintu lif tu macam nak kopek kulit durian tu.. akhirnyeee berjaya! dengan bantuan seorg budak tekan button dr luar. nak harapkan syah n lara yang panik, sampai esok pun tak buka laaaaa~ siap dah pikir taknak mati dalam lif! bengongggg! hahahahahahahhahaaa...

jadi raya yang ke3 ni pe cer?? takde kot. balik awal kul 4. pastu tak tahu nak g mane.. dok umah, tido la kot! ke on9? hmmmmm.. bosannyeeeee...  selamat hari raya ke 3... :)

 baju raya ke baju nikah?

 beraya di rumah mummy niza~ hehehehehheeee

Thursday, September 9, 2010

berlalu....

salam kepada semua. pasti semua tengah kekenyangan kan, baru lepas makan katekan. hari ini adalah hari terakhir kita berpuasa untuk tahun 2010. yaAllah. rasa kejap jek kan.. pejam celik, pejam celik esok dah nak raya.. bila teringat balik time berpuasa tu, bangun sahur pukul 4.45 pagi, lepas makan, tak boleh la terus tido, kene la solat subuh dulu. lepas subuh baru la boleh tido. kalau keje pagi, pukul 8.15 dah kene bangun balik.

dah sampai tempat keje, tak sampai 15 min buka kedai, mata dah berair. menguap bape ratus kali. kawan sejati sudah datang iaitu mengantok. dalam bulan puase ni mengantok adalah sahabat baik. bile waktu balik, claim hours balik awal, pukul 4,5. kalau keje noon, masuk kje kul 3 atau 4. petang, berjalan ke bazar ramadhan beli nasi kerabu.. hahahaha.. tak pun beli kat belakang starhill. beli nasi dengan lauk.

teringat pulak ayam goreng cili padi akak tu. sodap bai!!! pas makan, balik umah terus berak2.. tapi mmg mengancam!! kalau buka kat kedai ade teman takpela gak. kalau sorang2 mmg rasa sunyi hidup ni. adehhhh..

jadi, hari ini, hari yang paling best skali buka puasa, sebab complete smua ahli keluarga ade. abang aku baru balik malaysia dr dubai petang tadi. dad, mummy,along n wife, sister n hubby, me n..... heheehee takde2.. die buka kat umah die laaaaa.. happy sangat rasaaaa.. tapi this year raya tak complete jugak la sebab diz year along beraya kat teluk intan umah kakak ipar ku, kak sue..

walauapepun, aku tetap happy sangat! syukur dapat family yang happy, giler, sporting dan segalanye! esok dah raya!! selamat hari raya kepada semua, jika terkasar bahasa dalam penulisan ni secara langsung atau tidak. kawan2 semua.. mintak maaf, halal makan minum, terlebih terkurang smua. jumpe lagi ramadhan pada tahun depan! insyaAllah...



*hye syawal~ sok dapat duit raya tak?? hurmmmmm...

Monday, September 6, 2010

Alhamdulillah~

salam kepada smua. hari ini aku sangat gumbiraaaaaaa... sebab aku dapat surat kenaikkan gaji.. betapa gumbiranya hati beta! yeay! alhamdulillah, syukur... jadi hari ini mood sangat baik. balik awal harini, lepas tu terus menuju ke sg.wang untuk potong rambut. what?? potong rambut? tapi bukan pendek cam saloma. hehhehheee.. trim sikit jek dan wat fringe kat depan. hahahahaa.. potong rmbut sbb nak raya ke, sebab stress ke, sebab hepi sangat? hahahahhaaa.. ntah! lepas potong rambut terus menuju ke kerete. kelihatan macam nak hujan. sbb langit dan mendung.. keluar dari parking, makkk aih.. hujan lebat giler.. pertama kali aku drive dalam ujan lebat cmnie, tak nampak jalan la weh.. drive slow jek dlm 40kmj jek.. nasib jalan tak jem sangat~ alhamdulillah selamat sampai aku ke rumah~  :)
                                                        gedik!

*tibe2 terdengar pulak cerita pasal dato sosulawati hilang. masyaAllah.. hopefully everything will be ok. Amin...

Sunday, September 5, 2010

boringgggggg~

salam to all, agaknya sudah lame tak update blog. sebenarnye ade jek tajuk nak di sampaikan aritu, tapi kertas draft dah hilang, so tak jadi.. sedih laaa...  dalam seminggu yang lepas ni, aku rasa macam boring sangat.. tak tahu la kenape.. hmm. dah la malam aritu lepas abis keje on the way balik umah, aku dah melakukan satu kesalahan jalan raya.. demn! abis kene 'bodoh' oleh para penunggang motosikal.. seriously aku tak nampak.. nampaknye, aku tak boleh memandu di waktu malam di kala jalan raya sesak.. sampai kaki pun dah naik krem! adehhh.. ini la padahnya memandu kete manual~ aduhhh.. macam2 hal la dgn kete tu, center lock pulak wat hal, dgn alarm nye.. kete 4 pintu dah jadi 2 pintu. pintu blakang tak boleh nak buka.. dengan kemeknye lagi tak betol kan 2 tempat pulak tu. dengan break lagi tak tukar. dah la nak raya, abg aku pulak nak balik. nnt ape perasaan die kalau nampak kete die cmtu? waaaaaaa.. sedih laaaaaaa... cmne nak wat nie? nak repair smua memerlukan wang!!! wang dah tak cukup~ cmne? bile nak jadi kaya nie? takpe2 sabar jek la eh~ just follow the flow~

p/s: sori sangat2 ye penunggang motosikal~ kene wat spec untuk driving time malam.. :(

Sunday, August 15, 2010

customer~

salam to all.. happy fasting month again.. di pagi yang mulia ini aku bangun lambat, tapi nasib baik sempat buka butik sebelum pukul 10.. hahaha.. betapa pantas nye beta bersiap~ berdirinya aku di depan kedai, dengan pinggang aku yang lenguh bersenjatakan senapang patah di sisi kiri (mak gad katekan) sambil berkumandang lagu kegemaran dari  'alicia keys' dapat la aku buah fikiran tentang entri kali ini mengenai jenis2 customer yang datang masuk ke butik sepanjang penglibatan aku dalam line retail yang hanya baru mencecah masuk selama 5 bulan ni.
1. Betol2 kaya.
-customer camnie mmg best kalau dilayan, dan yang menariknya dorang ni, tak sombong langsung dan tak banyak karenah. kadang2 bayar pakai cash. berape? 10k? takde hal la.. tak pun bayar pakai kreadit card american express black. waaaaaaa... golongan ni kene jaga baik punye.. dan akhirnya akan membuatkan staff tersenyum lebau~



2. Kaya.
- ape beza nye dengan yang atas? hahahhaa.. customer jenis cmnie terbahagi kepada dua kategori pulak. a)kaya-beli. b)kaya-reserved. a) costomer kaya-beli ni majoritinya agak friendly jugak. bile datang dan ada yang berkenan mesti beli punya tanpa ditunggu lagi. lain pula dengan jenis b) customer kaya-reserved. kenape? kita tahu die kaya, bile ade yang berkenan die tak beli, sebaliknye die suke reserved lame2, berbulan2 kalau makanan, dah berkulat dah.. simpann sampai de 70% baru nak dtg beli.

3. Pekak.
-ha.... jangan salah faham ye.. aku tak maksudkan kepada golongan o.k.u. jenis yang cmnie, dari segi penampilan die, kite dapat agakla, dorg ni kaya.. segak, kemas, hidung ala2 tinggi skit, tapi klu hidung kemek tak tggi la kan. yang ini, kalau kite approach dari 1st dorang masuk dalam butik dengan suara yang ceria lagi menawan 'hello.. good evening.. how r u today?'.......(dengar bunyi cengkerik) tak pun dengar bunyi tapak kasut. takde respon. kalau ditanya lagi 'would u like to try?', masih tiada respon. muke maintain sombong, macam aku tak wujud dalam kedai tu. heran! pelik! misteri..... arrghhhhhh!!


4. Mencuba.
-jenis mencuba ni patut diberikan pujian, kerana tidak malu untuk mencuba..  dan jenis cmnie boleh dilayan kan di kala staff tengah bosan yang teramat. die suke cube banyak2 tapi end up tak beli. dem! penatla nak layan, tapi best jugak sbb tengah takde keje kan, so bile costumer cmnie dtg, adola koje skit~


5.Tengok harga.
-haaaa.. kalau golongan cmni datang senang jek. tak banyak keje. yang pasti dorang akan masuk kejap jek. tak sempat nak round 1 shop dah kuar balik. yela.. bile dah pegang 1 baju, selak tengok harga, pastu terus melulu kuar ke pintu.. (takkan tingkap plak) mmg tak tanye banyak.. kadang2 muke pun nak berlagak~


6. Biasa.
- ok kalau customer biasa2 ni okla kalau dilayan. golongan cmnie walaupun die cerewet skit tapi last skali die mesti akan beli jugak. tak kisahla walaupun sehelai tshirt, pasti dorang kalau boleh nak beli jugak satu. mungkin dah memang minat dengan brand tu kan..

jadi, korang jenis yang cmne? jangan sombong2 dengan staff ye! tapi kalau staff tu yang wat muke taik dlu, takpelah.. say thank you  dan senyum pun dah memadai.

*bulan depan nak shopping ape yeeeee.... oh! raya bakal tiba~ yehaaaaaa

Saturday, August 14, 2010

dagey~

dagey? pe ko bondonye tu? hahaahahahah~ pronounce untuk nasi dagang sebenarnye.. sleng ganu atau kelantan ye tak? nasi dagey jadinye..

*sekadar gambar hiasan.. yang aku makan tu takdela cantik cmnie.. huhuhuhuhuhuh

kenapela 2,3 hari ini teringin jek nak mkn makanan kelantan? teringin nak kuih akok pulak.. dem!!

Friday, August 13, 2010

berbuka puasa..

salam kepada semua.. selamat berbuka puasa eh.. buka tadi makan pe? makan kat mane tu? umah? klu umah mesti best kan kalau mama masak. ke makan kat kedai? dengan siapa? sorang? kawan? banyak tanye pulak aku ni.. semoga time buka puasa tadi happy la ye sebab dapat mengisi perot yang kosong yang dr tadi berbunyi tu... aku? hmm.. hari ini berbuka di butik. nasib baik ade kawan.. namenye Lea.J. klu buka sorg mmg aku kesedihan la.. menu berbuka untuk hari ni adelah nasi kerabu weh! dak be!! mmg aku teringin nak mkn nasi kerabu. aritu teringin nak mkn nasi dagang.. tapi tak berape sodap.. so, next time nak beli nasi dagang pulak ye.. yehaaaaaa~

 *suke sgt nasi kerabu, sesuatu kelainan terhadap warna kebiruan pada setiap butiran nasi, serta kerangupan dan kesegaran ulam serta keropok! tapi aku punye nasi kerabu tadi takde keropok.. sedihhhhh~

ayat tak leh blah!! nyway.. Brruppp.. Alhamdulillah..

Thursday, August 12, 2010

i scream! u scream! we all scream for ice cream..

'mat kool, mat kool kawan ku~ mari kita ikut mat kool, main-main selalu, syoknya syoknya ade mat kool' best tak?? AArrrggghhhhhhhhhhh!! nak ice cream satu! tapi yang dimaksudkan dsini bukan la ice cream yg boleh jilat2 yang boleh meyegarkan mulut ketika cuaca panas, ataupun tambahan di atas abc. adehhhh... tapi yang dimaksdkan ialah kasut ice cream! hehehheheee... mintak tlg kwn aku belikan kat ebay.. ehekehekhek.. shukenyeeeeee~

reunion sekolah

helloooo~ its been a while... ermmm.... well, kind of busy right now.. busy apo ko bondonyo? yela, kerjaya skang dah tambah, jadi makgad di kedai~ berdiri sambil pegang senapang gajah.. dem! anyway its not to late to wish ya happy fasting month to all muslim. b4 puasa dat day on 7th august, my ex high school buat reunion di the nomad, sucasa jalan ampang. betol2 dekat dengan sekolah.. hahaahahaa.. we really had a great time together, catching up one another.. fellas friends brought their baby~ cute giler.. baby amna and zafran both of them really cute! and, the place is getting hotter when 'the revenge girl' performed.. waaaaaaaaaaaaa....








*the revenge girl.. aaaawwwww.. so dem hot!

and now waiting for another reunion again for us.. mybe bout 2 or 3 years later.. heheehhehe.. catch up lagi dgn kawan2.. bertambah lagi baby yang comel2.. Uwwaaaaaaaaaaaaa~

Tuesday, August 3, 2010

kaki ku bukan besi~

K A K I K U B U K A N B E S I ! ! ! !




kalau kaki aku cmni, nak suruh aku berdiri 10 jam pun takpe~
*what a day! fak laaaa... :(

Friday, July 9, 2010

i met usher LIVE~

hahhahaha.. (papentah starting jek gelak) anyway, i felt so damn happy because on tuesday 6.7.10 i met usher live! waaaaaaaa.. sgt excited! he went to McQ boutique, where my work place is located at starhill, and i served him. help him out to try some clothes. then he asked me where is other shopping mall besides pavilion and i answered klcc. his voice is very smooth~ nak jage sore la tu utk konsert kan. very soft spoken person~ lemah lembut orangnye.. hehehehehhee.. he bought 1 jacket, 1 tshirt and 1 scarve. and the best part is we wore them at his concert. best kan! and he paid with 'amex black creadit card' which mean there is no limit in spending~ waaaaaaaa...die punye P.A pun baik sgt.. then die offer free ticket to usher's konsert. tapi.. when we get there... hampa.. then my senior went to klia to meet usher coz he wants to buy another tshirt, she said that the P.A is already reserved 2 back stage passes for me n my fren.. F**K u galaxy! takpelaaa.. takde rezeki kan.. yang penting, aku served usher siap ter.. Ops! heheheehheee... ok la nyway i really like his song tittle Oh My Gosh..

[Will i am]
Oh my gosh

[Usher:]
Baby let me…

[Will.I.Am]
I did it again, so I’m gonna let the beat drop
Oh myy gosh

[Chorus]
Baby let me love you downnn
There’s so many ways to love ya
Baby I can break you downnn
There’s so many ways to love ya
Got me like, ooh myy gosh I’m soo in love
I found you finallyy, you make me want to say
Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh,
Ohh myy gosh

You make me want to say

Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh

[Verse 1]
I fell in love with shawty when I seen her on the dance floor
She was dancing sexy, pop, pop, popping, dropping, dropping low
Never ever has a lady hit me on the first sight
This was something special; this was just like dynamite
Honey got a booty like pow, pow, pow
Honey got some boobies like wow, oh wow
Girl you know I’m loving your, loving your style
Check, check, check, check, check, checking you out like,
Ooh (oooh) she got it allll
Sexy from her head to the toes
And I want it all, it all, it all

[Chorus]
Baby let me love you downnn
There’s so many ways to love ya
Baby I can break you downnn
There’s so many ways to love ya
Got me like, ooh myy gosh I’m soo in love
I found you finallyy, it make me want to say
Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh,
Ohh myy gosh

You make me want to say (2x)
Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh

[Verse 2]
Feel so hot for honey out of all the girls up in this club
This one got me whipped, just off one look, yep I fell in love
This one something special, this one just like dynamite,
out of sight
Fell in love with honey like my, oh my
Honey looking wonderful; fly, so fly
http://www.elyricsworld.com/omg_(_feat_will.i.am_)_lyrics_usher.html
Honey like a supermodel; my, oh my
Baby how you do that, make a grown man cry?
Ooh (oooh) baby, you got it alll
Sexy from her head to the toes
And I want it all, it all, it all

[Chorus]
So, honey let me love you downnn
There’s so many ways to love ya
Baby I can break it downnn
There’s so many ways to love ya
Got me like, ooh myy gosh I’m soo in love I found you finallyy,
You make me want to say…
Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh,




 p/s: aku tahu takde bukti such as gambar.. tak boleh sbb body guard die tak kasi. tak caye takpe.. hanye aku, kwn aku, usher, p.a die,body guard n tuhan saje yang tahu.. HUH!!


Sunday, July 4, 2010

mimpi~

hai, tajuk entry kali ini adalah tentang mimpi.. mimpi ape? mimpi hantu? taklaaaa... takut.. kalau mimpi hantu terus terjaga pastu berpeluh2 takleh tido dah.. aku nak cerite pasal mimpi yang aku alami selama 3 hari berturut-turut, tapi cite yang berlainan la...

malam pertama (bukan malam pertama yang lepas kawin tu ok) : aku mimpi mengenai ular.. sedang aku tengah hangout dengan kawan2 aku, tibe2 ade beberapa ekor ular. then this one particular ular ni datang menghampiri aku.. macam berkenan la pulak kan.. datang2 je, bukannya nak patuk, tapi die telah memberikan aku satu renjatan elektrik yang kuat kat bahagian betis aku.. jadinya, aku kenela renjatan elektrik, tapi rambut still maintain la tak jd afro pun (pengaruh kartun). orang ckp klu mimpi ular ni de orang nak masuk minangla.. de org suke la.. yeke? hmmmm... tapi camne pulak klu ular yang de renjatan elektrik? waaaaaaa... hebak!!

malam kedua: pada malam kedua pulak aku bermimpi pasal Blackberry phone. macam mana aku boleh ade blackberry padahal aku teringin sangat i-phone kaler putih. maybe ni smua gara-gara rakan sekerja yang majoritinya memiliki blackberry. aku tgk masing2 dok keluarkan blackberry.. Waaaa.. worst come to worst pun aku taknak pakai blackberry.. pleaseeeee.. nak i-phone!!

malam ketiga: haaaaa~ mimpi yang ini agak pelik. aku mimpi aku kapel dengan seorg lelaki berkulit hitam dari afrika. kami saling mencintai antara satu sama lain.. tetapi, hubungan kami dihalang oleh emak teman lelaki aku tersebut.. dan aku sangat sedihh.. kerana ak terlampau cinta kan beliau.. wahhhhh.. macam2 hal lah!!!

tapi, nak dipendekkan cerita, aku mmg senang nak mimpi.. jeles tak? tapi kadang senang nak terjaga pada waktu pagi. lagi2 terjaga pukul 3am. takutnyeeeeeee.... bile terjage, automatik cari hp, tgk jam berapa. pastu de msg tak? de miskol tak? takkpun, bace balik msg2 yang  telah diterima sampai la aku tertido balik..

-esok pagi bangun nak g kje, mata dah macam panda, hitam... :(

Thursday, July 1, 2010

pembukaan bulan Julai~

hye~ its been a while i did not update the blog. kind of busy lately. busy?? aha! busy went for a holiday with my lovely family but end up worst coz i had food poisoning and really had a bad fever! hmmm.. today is 1st of July.. eh, tajuk entry bahasa melayu, tapi starting english pulak.. ok2.. lagi skali.. hari ini adalah 1hb Julai 2010. pembukaan tarikh pada awal bulan kali ini agak menyedihkan. sebab aku mendapat berita yang kurang menyenangkan daripada kawan sekerja perempuan ku. kawan sekerja lelaki aku dengan bangga nye die memberitahu bahawa sale die yang paling banyak.. dan dengan bangganya lagi skali menyatakan bahawa sale aku yang paling teruk.

 A: siapa sale yang paling tinggi?
B: aku la.
A: yang paling rendah?
B: awin.. ntah la.. aku pun tak tahu la ape yang awin buat.

 WTF! ko igt ko sape? nak wat comparison cmtu? mcm la ko wat sale tu kene keluar jumpe client macam org jual insuran? yela kan. ko sorg jek la yang paling hebat buat sale.. i believe in rezeki~ (rezeki in english ape heh?) hahahaha.. klu customer tu nak  beli, beli la.. takkan ko nak pakse..yela takkan la ko nak persuade customer tu sampai beli kan? its not make sense at all u bastard! baru kje bape bulan dah nak berlagak dengan sale ko tuh! berlagak boleh bawak sampai ke kubur. dem! apesal aku emo sangat nie? tak tahu la knp. before ni pun penah gak wat hal dgn aku. berebut customer. tak puas hati ckp tu customer die. konon nak kate aku curi customer die la.. Fuck off! huh ramai kot saksi. hahhhh.. tak kuase la aku nak keje dgn org cm ko nie.. dah la pervert!

Tuesday, June 22, 2010

pernah tak terfikir?

hehehehee.. sekarang ni sperti biase kesorangan di butik.. dan kebosanan.. sambil2 tu nak update blog nie.. sekarang nie, aku dah ade lagi satu lagu kesukaan baru.. dr alicia keys..




Even if you were a million miles away
I could still feel you in my bed
Near me, touch me, feel me
And even in the bottom of the sea
I can still hear inside my head
Telling me, touch me, feel me
And all the time you were telling me lies

So tonight I’m gonna find a way to make it without you
Tonight I’m gonna find a way to make it without you
I’m gonna hold onto the times that we had
Tonight I’m gonna find a way to make it without you

Have you ever tried sleeping with a broken heart
Well you can try sleeping in my bed
Lonely, only, nobody ever shut it down like you
You wore the crown, you make my body feel heaven-bound
Why don’t you hold me, need me, I thought you told me
You’d never leave me

Looking in the sky I can see your face
And i knew right where I’d fit in
Take me, make me
You know that I’ll always be in love with you
Right til the end

So tonight I’m gonna find a way to make it without you
Tonight I’m gonna find a way to make it without you
I’m gonna hold onto the times that we had
Tonight I’m gonna find a way to make it without you

Anybody could have told you right from the start
It’s bout fall apart
So rather than hold onto a broken dream
Or just hold onto love
And I could find a way to make it
Don’t hold on too tight
I’ll make it without you tonight

So tonight I’m gonna find a way to make it without you
Tonight I’m gonna find a way to make it without you
I’m gonna hold onto the times that we had
Tonight I’m gonna find a way to make it without you


enjoy!! MMUuuaahhhhh~

ps: sbnrnye mmg takde kene mngene pun dgn tajuk entry kali nie.. hehehehehee. tolong jgn babap saye!!

Friday, June 18, 2010

hari bersama keluarga~

mood hari ini tersangat happy.. sbb ape? sebab dapat meluangkan masa bersama keluarga. hari ini, lepas jek abis keje, aku and angah (kakak aku) terus bergegas ke ampang park. melihat pada jarum jam, ade lagi masa.. ye! sempat lagi ke saloon untuk cuci dan blow dry.. hahahahahaa.. date family kul 8.. tepat2 jam 8 akhirnye siap juga kami berdua.. dah kate namenye pompuan.. pompuan jugak la kan~

sampai ke table, buka menu.. hmmm.. nak mkn ape ye? lunch tadi dh mkn roti naan.. perut cm kenyang lagi. last2, i made up my mind to order chicken chop.. duhhhh~ cm bosan kan! tapi takde menu lain yang menarik perhatian aku dengan keadaan perut aku yang masih kenyang ini. bermule la sesi tangkap gmbr n sesi borak2.. haahhahaahaa.. pengalaman kakak ipar aku yang penah keje kat india. eeuuuwwwww~ sangat... nnt2 la cite.. tak selere pulak nak cite kat cni..

endup.. cite pasal sesi pertemuan mummy and daddy mase mule2 bercinta dulu~ ayah aku kate, mase mule2 date dgn mak aku dulu.. ya ampunnn.. mak aku ni garang giler org nye!! 2nd date pun dh gaduh.. hahahhahaha.. sangat kelakar.. pastu ade time sampai koyak baju ayah aku dibuatnye~ wow!! garang sungguh mummy ku... after kawin, baru la mak aku berubah.. lepas kawin n ade 3 org anak yang comel2 ni (ehem!) terlebih manje pulak.. ahaahahaaa.. adoyai.. sampai tak larat nak layan.. owhhh mummy ku..
dibawah diantara moment yang telah di ambil~






brupppppp~ Alhamdulillah...










 

Sunday, June 13, 2010

greeny~

greeny? ape tuh? binatang ape yang di panggil greeny? hahahaha.. sbnrnye aku ade haiwan peliharaan.. name die greeny, die sgt comel.. kenape panggil die greeny? sbb die bewarna hijau~ aku suke sgt kat die.. sbb die sgt comel. mase mule2 bela die kecik jek, baby lagi. skang dh besar.. sudah boleh mngeluarkan api.. n juga boleh terbang skit2. kalau aku bosan2, boleh la aku luangkan mase bersama dengan greeny..  beli barang untuk die.. shopping~ suke shopping gak cm aku! hahahahahhaaa.. ok la, ni gmbr greeny untuk tatapan semua~ ;)











comel kan greeny~ im feelin BLUE..(superpoke!pet)

Saturday, June 12, 2010

tak minat la~

salam to all..

aha!! acara yang dinanti2 kan dalam masa 4 thn sekali telah tiba.. then, mula la topik perbualan tentang bola.. whatever.. yang boleh aku ckp, aku mmg tak minat tgk bola.. kadang2 tu boleh la.. time2 teman bf aku lepak mapley tgk bola bile pasukan kegemaran die beraksi.. team mane? tak leh bgtahu.. biarla rahsia~ ;) tapi, aku teringat pada 4 thn lepas, game final italy vs france, ketika itu aku bersama rakan, lyana,bond n kak adie semangat pulak turun bb tengok game live kat situ.. lyana siap conteng2 muke lagi ikot team kegemaran die.. team mane?? france? italy? mane2 jek la.. hahahaa.. aku pun tak ketinggalan jugak.. siap beli.. nak kate bendera bukan, tapi cm sepanduk laaa, and semangt nak beli beg lagi kat adidas.. hahahaha.. team mane? adelahhhhh~ mmg kelakar.. tapi bile kenang balik mmg best mase zaman remaje.. wakakakaa... remaja ke? mude lagi la time tu kan~ ms tu umo 21thn. 2010 umo aku 25. wakakakakaaaa... igt lagi mase tu rmbut aku pendek.. nak korek album, ade lagi tak pic tu.. klu ade leh ak upload disini..  hehehheee..

*mata ngntok dr pagi tadi..
*ya Tuhan, maafkan aku, kadang2 aku lalai dgn duniawi~

Tuesday, June 8, 2010

KAU~

sejak akhir2 nie ade jek buah fikiran aku untuk menulis blog.. ape yang membuatkan aku banyak pulak idea ni pun aku tak tahu la~ mungkin aku banyak berfikir ketika menjaga di butik kesorangan.. memikirkan pasal kehidupan aku nie.. mak aku pulak dah tanye lagi pasal kawin. siap dah ade no katering~ waaaaaaaa...  lambat lagi la ibu~ doa2kan la yang terbaik ye kawan2..

'KAU yang ku punya dalam apa jua perihal,
cinta Kau kekal bertakhta di hati, kerana Kau lebih memahami.
Kau-lah yang menguasai apa jua suasana kerana,
Kau la raja dalam semua perkara..'
sekian terime kasih~

Sunday, June 6, 2010

2 sifat manusia

entri kali ini lebih ringkas.. dan pendek tidak memerlukan 60ribu patah perkataan jadi, jangan la mengikat aku di pokok mangga~

Maha Pencipta mengurniakan akal kepada manusia untuk membezakan antara yang baik dengan jahat, benar dengan batil.

Manusia mempunyai akal membolehkannya buat perbandingan antara yang baik dengan jahat, benar dengan batil.

Hati manusia perlu dicambah dengan benih cinta dan disiram dengan kasih sayang, pasti subur jiwa manusia dengan kebaikkan, dan dengan hati yang penuh cinta menjadikan manusia lebih baik..

Jika perilaku manusia disebalik seperti yang dikupas diatas, bermakna die bukan makhluk yang dipanggil manusia.. jadinye???

 laknat la kau! ke lahanat? huhuhhu~

menilai diri sendiri~

salam sejahtera kawan2. ape khabar kamu disane? sihat? lame tak nampak.. pergi mane? busy eh? yela kan.. ok takpelaa.. taknak la ganggu, tapi apa salahnya luangkan masa sedikit membaca entri kali ni.. agak serious bunyi nye.. bile lihat customer yang datang shopping best jek.. tibe2 dapat pulak idea nieh. sambil berdiri di depan kedai bersertakan buku nota dan sebatang pen, untuk mengupas lagi isi kandungan yang ingin disampai kan disini sambil mengetap bibir ..

dalam masyarakat yang moden kini, kebanyakkan nya menilai orang lain pada luaran serta membuat andaian pada penampilan berdasarkan dengan apa yang kita pakai. brand apa yang kita pakai, label beg apa yang kita bawa, jenama kasut yang kita sarung, itu semua lebih penting daripada nilai2 murni, integriti serta kejujuran seseorang. pada hakikatnye, memang benar kita perlu menjaga penampilan dan ianya penting dalam sesuatu majlis tetapi, membuat kesimpulan siapa kita melalui dengan apa yang kita lihat, sama sekali tidak tepat.

aku berpendapat bahawa didikan dari dalam adalah penting biarpun ia perkasa asas,dari dalam akan dibawa keluar ke fizikal. jika disebaliknya didikan dalaman tidak kukuh, jadi diri kita akan mudah rapuh walaupun tercuit sikit jek~ Ouchhh!!

biarpun apa yang kita pakai juga mengikuti trend fesyen terkini seperti memakai legging, skirt pendek namun kita tidak lupa pada yang 1.mengucap 2 kalimah syahadah,solat,puasa,zakat serta pergi haji, insyaAllah..

masyarakat kini selalu memandang serong kepada orang yang tak bertudung tetapi. aku tak kisahla... sbb belum tentu lagi mereka cukup bagus.. aku rasa aku tak perlu jadi orang lain sebab aku tahu kemampuan diri aku sendiri~

sekian...

 *tibe2 jek computer kat kedai aku rosak.. byk tgk facebook la tuh~

Thursday, June 3, 2010

LizClaiborne

hello.. good evening~  juz reached home from work about half an hour ago.. and its raining outside.. (takkan inside pulak kan?) while i was waiting for my sis at lrt setiawangsa, suddenly i saw my best fren ayie and her lil bro and we had a lil chat.. then i offered them a lift to their home... buckle up your seat belt ladies and gentlement~ you are entering the car of hell~ hahahahahaaa (gelak jahat).. its for your own safety coz im juz an amateur driver.. P !!

yesterday was my off day and the day that i spent time with my bf.. we went to pavilion.. (where else). had our breakfast + lunch + dinner at TGIF. then walked around to burn some fat.. (yeah right!). parkson is having a sale now, so we went there. 1st pit stop is perfume corner.. and now im fall in love  Moschino funny and it will be my next month target.. 2nd pit stop is handbag department. i cant take my eyes off  handbags. JLo and BabyPhat were having 30% off.. but im very interested with this LizClaiborne white handbag. thanks to my dear bf who had successfully convinced me to buy that one.. and NO regret at all.. hahahahahaaa.. I LOVE IT!! how much? dont ask, i bet you can afford to buy even cheaper than guess yuckssss~ :p



it simple and yet... who the hell cares!! Mmuaahhhh~