There was an error in this gadget

Tuesday, June 22, 2010

pernah tak terfikir?

hehehehee.. sekarang ni sperti biase kesorangan di butik.. dan kebosanan.. sambil2 tu nak update blog nie.. sekarang nie, aku dah ade lagi satu lagu kesukaan baru.. dr alicia keys..




Even if you were a million miles away
I could still feel you in my bed
Near me, touch me, feel me
And even in the bottom of the sea
I can still hear inside my head
Telling me, touch me, feel me
And all the time you were telling me lies

So tonight I’m gonna find a way to make it without you
Tonight I’m gonna find a way to make it without you
I’m gonna hold onto the times that we had
Tonight I’m gonna find a way to make it without you

Have you ever tried sleeping with a broken heart
Well you can try sleeping in my bed
Lonely, only, nobody ever shut it down like you
You wore the crown, you make my body feel heaven-bound
Why don’t you hold me, need me, I thought you told me
You’d never leave me

Looking in the sky I can see your face
And i knew right where I’d fit in
Take me, make me
You know that I’ll always be in love with you
Right til the end

So tonight I’m gonna find a way to make it without you
Tonight I’m gonna find a way to make it without you
I’m gonna hold onto the times that we had
Tonight I’m gonna find a way to make it without you

Anybody could have told you right from the start
It’s bout fall apart
So rather than hold onto a broken dream
Or just hold onto love
And I could find a way to make it
Don’t hold on too tight
I’ll make it without you tonight

So tonight I’m gonna find a way to make it without you
Tonight I’m gonna find a way to make it without you
I’m gonna hold onto the times that we had
Tonight I’m gonna find a way to make it without you


enjoy!! MMUuuaahhhhh~

ps: sbnrnye mmg takde kene mngene pun dgn tajuk entry kali nie.. hehehehehee. tolong jgn babap saye!!

Friday, June 18, 2010

hari bersama keluarga~

mood hari ini tersangat happy.. sbb ape? sebab dapat meluangkan masa bersama keluarga. hari ini, lepas jek abis keje, aku and angah (kakak aku) terus bergegas ke ampang park. melihat pada jarum jam, ade lagi masa.. ye! sempat lagi ke saloon untuk cuci dan blow dry.. hahahahahaa.. date family kul 8.. tepat2 jam 8 akhirnye siap juga kami berdua.. dah kate namenye pompuan.. pompuan jugak la kan~

sampai ke table, buka menu.. hmmm.. nak mkn ape ye? lunch tadi dh mkn roti naan.. perut cm kenyang lagi. last2, i made up my mind to order chicken chop.. duhhhh~ cm bosan kan! tapi takde menu lain yang menarik perhatian aku dengan keadaan perut aku yang masih kenyang ini. bermule la sesi tangkap gmbr n sesi borak2.. haahhahaahaa.. pengalaman kakak ipar aku yang penah keje kat india. eeuuuwwwww~ sangat... nnt2 la cite.. tak selere pulak nak cite kat cni..

endup.. cite pasal sesi pertemuan mummy and daddy mase mule2 bercinta dulu~ ayah aku kate, mase mule2 date dgn mak aku dulu.. ya ampunnn.. mak aku ni garang giler org nye!! 2nd date pun dh gaduh.. hahahhahaha.. sangat kelakar.. pastu ade time sampai koyak baju ayah aku dibuatnye~ wow!! garang sungguh mummy ku... after kawin, baru la mak aku berubah.. lepas kawin n ade 3 org anak yang comel2 ni (ehem!) terlebih manje pulak.. ahaahahaaa.. adoyai.. sampai tak larat nak layan.. owhhh mummy ku..
dibawah diantara moment yang telah di ambil~






brupppppp~ Alhamdulillah...










 

Sunday, June 13, 2010

greeny~

greeny? ape tuh? binatang ape yang di panggil greeny? hahahaha.. sbnrnye aku ade haiwan peliharaan.. name die greeny, die sgt comel.. kenape panggil die greeny? sbb die bewarna hijau~ aku suke sgt kat die.. sbb die sgt comel. mase mule2 bela die kecik jek, baby lagi. skang dh besar.. sudah boleh mngeluarkan api.. n juga boleh terbang skit2. kalau aku bosan2, boleh la aku luangkan mase bersama dengan greeny..  beli barang untuk die.. shopping~ suke shopping gak cm aku! hahahahahhaaa.. ok la, ni gmbr greeny untuk tatapan semua~ ;)











comel kan greeny~ im feelin BLUE..(superpoke!pet)

Saturday, June 12, 2010

tak minat la~

salam to all..

aha!! acara yang dinanti2 kan dalam masa 4 thn sekali telah tiba.. then, mula la topik perbualan tentang bola.. whatever.. yang boleh aku ckp, aku mmg tak minat tgk bola.. kadang2 tu boleh la.. time2 teman bf aku lepak mapley tgk bola bile pasukan kegemaran die beraksi.. team mane? tak leh bgtahu.. biarla rahsia~ ;) tapi, aku teringat pada 4 thn lepas, game final italy vs france, ketika itu aku bersama rakan, lyana,bond n kak adie semangat pulak turun bb tengok game live kat situ.. lyana siap conteng2 muke lagi ikot team kegemaran die.. team mane?? france? italy? mane2 jek la.. hahahaa.. aku pun tak ketinggalan jugak.. siap beli.. nak kate bendera bukan, tapi cm sepanduk laaa, and semangt nak beli beg lagi kat adidas.. hahahaha.. team mane? adelahhhhh~ mmg kelakar.. tapi bile kenang balik mmg best mase zaman remaje.. wakakakaa... remaja ke? mude lagi la time tu kan~ ms tu umo 21thn. 2010 umo aku 25. wakakakakaaaa... igt lagi mase tu rmbut aku pendek.. nak korek album, ade lagi tak pic tu.. klu ade leh ak upload disini..  hehehheee..

*mata ngntok dr pagi tadi..
*ya Tuhan, maafkan aku, kadang2 aku lalai dgn duniawi~

Tuesday, June 8, 2010

KAU~

sejak akhir2 nie ade jek buah fikiran aku untuk menulis blog.. ape yang membuatkan aku banyak pulak idea ni pun aku tak tahu la~ mungkin aku banyak berfikir ketika menjaga di butik kesorangan.. memikirkan pasal kehidupan aku nie.. mak aku pulak dah tanye lagi pasal kawin. siap dah ade no katering~ waaaaaaaa...  lambat lagi la ibu~ doa2kan la yang terbaik ye kawan2..

'KAU yang ku punya dalam apa jua perihal,
cinta Kau kekal bertakhta di hati, kerana Kau lebih memahami.
Kau-lah yang menguasai apa jua suasana kerana,
Kau la raja dalam semua perkara..'
sekian terime kasih~

Sunday, June 6, 2010

2 sifat manusia

entri kali ini lebih ringkas.. dan pendek tidak memerlukan 60ribu patah perkataan jadi, jangan la mengikat aku di pokok mangga~

Maha Pencipta mengurniakan akal kepada manusia untuk membezakan antara yang baik dengan jahat, benar dengan batil.

Manusia mempunyai akal membolehkannya buat perbandingan antara yang baik dengan jahat, benar dengan batil.

Hati manusia perlu dicambah dengan benih cinta dan disiram dengan kasih sayang, pasti subur jiwa manusia dengan kebaikkan, dan dengan hati yang penuh cinta menjadikan manusia lebih baik..

Jika perilaku manusia disebalik seperti yang dikupas diatas, bermakna die bukan makhluk yang dipanggil manusia.. jadinye???

 laknat la kau! ke lahanat? huhuhhu~

menilai diri sendiri~

salam sejahtera kawan2. ape khabar kamu disane? sihat? lame tak nampak.. pergi mane? busy eh? yela kan.. ok takpelaa.. taknak la ganggu, tapi apa salahnya luangkan masa sedikit membaca entri kali ni.. agak serious bunyi nye.. bile lihat customer yang datang shopping best jek.. tibe2 dapat pulak idea nieh. sambil berdiri di depan kedai bersertakan buku nota dan sebatang pen, untuk mengupas lagi isi kandungan yang ingin disampai kan disini sambil mengetap bibir ..

dalam masyarakat yang moden kini, kebanyakkan nya menilai orang lain pada luaran serta membuat andaian pada penampilan berdasarkan dengan apa yang kita pakai. brand apa yang kita pakai, label beg apa yang kita bawa, jenama kasut yang kita sarung, itu semua lebih penting daripada nilai2 murni, integriti serta kejujuran seseorang. pada hakikatnye, memang benar kita perlu menjaga penampilan dan ianya penting dalam sesuatu majlis tetapi, membuat kesimpulan siapa kita melalui dengan apa yang kita lihat, sama sekali tidak tepat.

aku berpendapat bahawa didikan dari dalam adalah penting biarpun ia perkasa asas,dari dalam akan dibawa keluar ke fizikal. jika disebaliknya didikan dalaman tidak kukuh, jadi diri kita akan mudah rapuh walaupun tercuit sikit jek~ Ouchhh!!

biarpun apa yang kita pakai juga mengikuti trend fesyen terkini seperti memakai legging, skirt pendek namun kita tidak lupa pada yang 1.mengucap 2 kalimah syahadah,solat,puasa,zakat serta pergi haji, insyaAllah..

masyarakat kini selalu memandang serong kepada orang yang tak bertudung tetapi. aku tak kisahla... sbb belum tentu lagi mereka cukup bagus.. aku rasa aku tak perlu jadi orang lain sebab aku tahu kemampuan diri aku sendiri~

sekian...

 *tibe2 jek computer kat kedai aku rosak.. byk tgk facebook la tuh~

Thursday, June 3, 2010

LizClaiborne

hello.. good evening~  juz reached home from work about half an hour ago.. and its raining outside.. (takkan inside pulak kan?) while i was waiting for my sis at lrt setiawangsa, suddenly i saw my best fren ayie and her lil bro and we had a lil chat.. then i offered them a lift to their home... buckle up your seat belt ladies and gentlement~ you are entering the car of hell~ hahahahahaaa (gelak jahat).. its for your own safety coz im juz an amateur driver.. P !!

yesterday was my off day and the day that i spent time with my bf.. we went to pavilion.. (where else). had our breakfast + lunch + dinner at TGIF. then walked around to burn some fat.. (yeah right!). parkson is having a sale now, so we went there. 1st pit stop is perfume corner.. and now im fall in love  Moschino funny and it will be my next month target.. 2nd pit stop is handbag department. i cant take my eyes off  handbags. JLo and BabyPhat were having 30% off.. but im very interested with this LizClaiborne white handbag. thanks to my dear bf who had successfully convinced me to buy that one.. and NO regret at all.. hahahahahaaa.. I LOVE IT!! how much? dont ask, i bet you can afford to buy even cheaper than guess yuckssss~ :p



it simple and yet... who the hell cares!! Mmuaahhhh~

Wednesday, June 2, 2010

BB

huh! makan burger di tengah malam begini?? tak baik untuk kesihatan.. tapi kalau anda kekal slim, tak mengapalah.. :(

sedang aku asyik on9 menggunakan laptop compaq kesayangan aku ni, tibe2 kakak aku nak gune pulak wat kerja.. alaaaa.. sebok la... jadi sebagai pengganti, akak aku memberi aku menggunakan BB die.. singkatan daripada BlackBerry. macam sistem barter la.. tukar ganti. aduhhh.. sakit mata aku dibuatnye.. dah la skrin kecik, button die pun kecik, camera pun tak clear.. tak memberi kepuasan langsung..huh! tapi, ramai jek yang pakai BB ni.. bangga kot.. tapi aku rase lagi bangga kalau pakai i-phone. tapi itu pun KALAU la.. hahahahahahahaaa...


mane best eh?? hmmmmmm~