There was an error in this gadget

Saturday, January 30, 2010

guess what??

helloo to all, GUESS what? yesterday unexpected thing happened, i was in the middle of no where dreaming, on my bed, and i was waken up by my sis and she said 'surprise!!' and i just.. what is it?? it's a handbag! omg.. tQ sis.. i really don't expect that.. nyway.. tQ very much sis.. :)


later that night, i met my boyfie, spent time with him before he went back to s.a. decided want to karaoke that nite, but.. ohhh damn full of people!! then plan B. BOWLING!! hmmmmmm~ very disappointed FULL as well. no plan C. just walking around the mall. and we stopped at this particular cd store. andddd... guess what?? i bought 'the biggest loser workout exercise and routines. hahaha.. since im not working these days, so why not i try this at home.. at least i got something to do rather than eat and facing the laptop all the time.. do something healthy! hahahahaa



see the girl in a black tank top? hope i can be like her.. u wish~ duhhhh~

Friday, January 29, 2010

mad~

so, i just want to share this song. i really fall in love with this song and the meaning of it. feelingg lebih skit~


Shes starin at me
I’m sittin wonderin wat shes thinkin.
Mmmmm
Nobodies talkin
Cause talkin just turns into screamin.
Ohhh
And now it’s I’m yellin over her
She yellin over me.
All that that means
Is neither of us is listening.
[and wats even worse]
That we don’t even remember why were fighting.

So both of us are mad for…
Nothin
(Fighting for)
Nothin
(Crying for)
Nothin
(Whooaaa)
But we won’t let it go for
Nothin
(No not for)
Nothin
This should be nothin to a love like wat we got
Ohh baby

I. Know. Sometimes.
It’s gonna rain.
But baby can we make up
Now. cause. I. can’t
Sleep through the pain.
(Can’t sleep through the pain)

Girl I don’t wanna go to bed
(Mad at you)
And I don’t want you to go to bed
(Mad at me)
No I don’t wanna go to bed
(Mad at you)
And I don’t want you to go to bed
(Mad at me)
Ohhh noo no no

And it get me upset
Girl when your constantly accusing.
(askin questions like you already know)
We fighting this war
Baby when both of us are losing.
(this ain’t the way that love is supposed to go.)

Whooaaa
(Wat happened to workin it out)
We’ve fall into this place
Where you ain’t backin down
And I ain’t backin down

So wat the hell do we do now…

It’s all for…
*back to chorus

Oh baby this love ain’t gon be perfect.
(Perfect, perfect, ohh ohh)
And just how good it’s gonna be
We can fuss and we can fight
Long as everythings all right between us…
Before we go to sleep.

Baby we’re gonna beee haaapppyyy.

Thursday, January 28, 2010

kuntilanak vs tooth fairy



here it goes, yesterday we went to see movie.. ofcoz with my l_0\/3 and his frenz at pavilion (again..) hehhehee~ we watched not only 1 but 2 movies in 1 nite! damn! my 1st time ever.. hahaa.. the 1st movie that we watched is kuntilanak. damn.... as far as i know i hate watching that kind of stuff.. (penakotttt). dat movie damn banyak terkejut2. arghhh.. i just closed my eyes + covered up my face with my palm if the ghost wants to appear. damn! i hate watching ghost movie.. and bout the story line? boriiinnngggggg~ tak best!

and the 2nd movie is tooth fairy. arghhh.. i like dat movie!! so relaxing n funny.. after all, i totally forget bout the kuntilanak dat im being sooo scared if i cant sleep dat nite, and here i am.. survive! sleep like a sleeping beauty.. taknak tgk cite hantu lagi.. plzzzz!!


from top to bottom all forever21. :)

Wednesday, January 27, 2010

mati? meninggal?

bagun dr tido jek, buka blog, dan secara tiba2 terlintas di fikiran aku tentang perkataan mati atau meninggal. antara mati dan meninggal, mane satu ye? sesetengah org menggunakan perkataan mati pada org yang bukan islam. dan menggunakan perkataan meninggal pada org islam apabila mereka telah tiada di dunia.. (antaranya aku la) aku sedar situasi ini sejak sekian lama apabila sedang aku berboarak dgn kawan2 ataupun dgn sesiapa saje. aku terfikir sejenak. hurmm.. yeke? adakah perkataan itu juga menunjukkan klasifikasi sesuatu agama? mungkin tidak kan? bila ade kwn aku mengatakan bhw 'mati' adalah perkataan yang betul. aku mula ragu2. sehinggalah die menyatakan 'setiap yang hidup, pasti akan mati' instead of 'setiap yang hidup pasti akan meninggal'. make sense.. 'mati' means mmg MATI, 'meninggal' seperti seseorang meninggalkan sesuatu tempat.. so, sejak dari itu, aku menggunakan perkataan mati.. tidak lagi meninggal..

btw, nak ucapkan takziah kepada kwn aku (kwn kepada bf aku) iaitu shah kerana bapanya telah kembali ke rahmahtullah.. semoga rohnya di cucuri rahmat dan berada di kalangan org2 yang beriman.. amin..

Monday, January 25, 2010

the biggest loser..

the biggest loser? sape? hmmm.. perasaan aku tak senang, bile menonton rancangan tu. canel 702 setiap isnin hingga jumaat pada jam 7 mlm. melihatkan perubahan fizikal mereka yang gemok, menjadi kurus, tough, berbekalkan penjagaan makanan yang sihat dan senaman yang ckup. aku pun nak kurus gak.. kurus yang tough. huhuh.. mcm nak register gym pun best gak. tapi takde geng n nak bayar pakai pe? dh la tak keje.. hmmmm..
tapi ade gak segelintir yang nak kurus, mengamalkan cara yang tidak sihat. aku sedar akan situasi ni semase aku di sekolah menengah. kedengaran sesetengah pelajar akan memuntahkan ape yang dimakan nye td. hmmm..research kat internet, dan lihat pada kesan nye.. hmmm.. mmg boleh kurus, tapi tak tough.. tak best2..

dulu, aku pun gemok gak. paling berat 68kg. mase tu form3. comell... hahahahaa.. cmne aku leh kurus? wpun, takdela kurus sgt, tapi kurus la dr dlu.. soalan selalu ditujukan kpd aku. mula2 skali aku senaman. mule2 aku senaman tu disebabkan mase form 4, masuk persembahan bulan kemerdekaan. menari2 kat padang dataran tu. haaaa~ aku la tu.. wat formasi, kiteorg prctise dlm mase 3 bulan klu tak silap. berlari sane sini, dlm keadaan panas.. dlm mase 3 bulan tu, aku de nampak perubahan pada diri aku, badan aku cm dh susut skit la.. lepas abis bulan kemerdekaan tu.. aku berhasrat utk teruskan senaman dgn cara 'tali skipping'. setiap hari aku akan habiskan mase selama 30min utk skipping. dan pada waktu mlm aku hanye mkn biskut + milo. last mkn kul 7.

aku stop wat aktiviti skipping, sejak aku sambung study diploma kat perak. sampaila sekarang, tidak skipping lagi. tapi masih cube utk control mkn, wpun aku kuat mkn jugak sbnrnye.. berat aku skang 55kg. wpun aku tak masuk pertandingan tu, but i am the biggest loser for my self.. n im proud of it..


comel kan? hehehehehee

hari jadi~

owh..arini 25hb.. selamat hari jadi kepada tuan punye badan.. hehhehee... teringt ketika hari jadi aku tahun lepas.. tak berharap sgt pun dpt hadiah, yelah sbb dh besar kan.. tp dsbbkan aku anak bongsu dlm family, keinginan tu adela skit. hehehe.. so, i got simple bday treat from my family. we're having pizas, tiramisu cake.. and the moment i've been waiting for presents from mum n dad.. both of them gve me $$$.. and from dat, i decided to buy my new E.A sunglass.. :) satisfied guarantee!! i will upload it later..

yum! yum!

spy next door~

here i am.. sitting in front of my laptop. n my heart beats faster than normal.. and that is mean i cant wait to write something new here.. hahahaa.. yesterday my bf n i tgk movie, adnan sempit tapi takde. mungkin show utk ari tu dh abis kot. famous gak cite tu kan? bagus.. support filem malaysia. oleh sbb itu kami pun tgk cite jackie chan, 'spy next door'. secara keseluruhannye.. cite die ok laaaaa~ takde aksi sgt seperti jackie chan selalu lakon kan.. biase jek.. and here i am..

i'm wearing short length dress,legging pant,owl necklace n silver flat shoe (ofcoz u cant see dat) all frm forever21, LC handbag, and my fav dkny silver watch

what matters most is dat i had spent my time with him..

happy new year~

hye.. happy new year to all.. walaupun sekarang adalah 25 januari 2010, harap tak terlambat utk mengucapkannya. ini adalah blog pertama aku. y? coz some of my frenz keep asking me whether i got blog or not n ask me to create one. then, here i am!! buat masa sekarang, mmg tak tahu nak tulis ape. but i try to write something to share with all of u. so it's going to be about me and people around me. bahasa yang digunakan adelah rojak.. so? ade aku kisah? heeeee~ enjoy~ :)