There was an error in this gadget

Monday, January 25, 2010

the biggest loser..

the biggest loser? sape? hmmm.. perasaan aku tak senang, bile menonton rancangan tu. canel 702 setiap isnin hingga jumaat pada jam 7 mlm. melihatkan perubahan fizikal mereka yang gemok, menjadi kurus, tough, berbekalkan penjagaan makanan yang sihat dan senaman yang ckup. aku pun nak kurus gak.. kurus yang tough. huhuh.. mcm nak register gym pun best gak. tapi takde geng n nak bayar pakai pe? dh la tak keje.. hmmmm..
tapi ade gak segelintir yang nak kurus, mengamalkan cara yang tidak sihat. aku sedar akan situasi ni semase aku di sekolah menengah. kedengaran sesetengah pelajar akan memuntahkan ape yang dimakan nye td. hmmm..research kat internet, dan lihat pada kesan nye.. hmmm.. mmg boleh kurus, tapi tak tough.. tak best2..

dulu, aku pun gemok gak. paling berat 68kg. mase tu form3. comell... hahahahaa.. cmne aku leh kurus? wpun, takdela kurus sgt, tapi kurus la dr dlu.. soalan selalu ditujukan kpd aku. mula2 skali aku senaman. mule2 aku senaman tu disebabkan mase form 4, masuk persembahan bulan kemerdekaan. menari2 kat padang dataran tu. haaaa~ aku la tu.. wat formasi, kiteorg prctise dlm mase 3 bulan klu tak silap. berlari sane sini, dlm keadaan panas.. dlm mase 3 bulan tu, aku de nampak perubahan pada diri aku, badan aku cm dh susut skit la.. lepas abis bulan kemerdekaan tu.. aku berhasrat utk teruskan senaman dgn cara 'tali skipping'. setiap hari aku akan habiskan mase selama 30min utk skipping. dan pada waktu mlm aku hanye mkn biskut + milo. last mkn kul 7.

aku stop wat aktiviti skipping, sejak aku sambung study diploma kat perak. sampaila sekarang, tidak skipping lagi. tapi masih cube utk control mkn, wpun aku kuat mkn jugak sbnrnye.. berat aku skang 55kg. wpun aku tak masuk pertandingan tu, but i am the biggest loser for my self.. n im proud of it..


comel kan? hehehehehee

6 comments:

udi said...

macam ada cover2 je cite.ok la.tapi yang pasti aku xsanggup tengok wayang sorang2.huh

_che.amat_____ said...

sangat somel .....
pe rahsie anda jd debab begitu :-?
(hehehehe)

darwina said...

che.amat- rahsianyeee.. mkn jek.. hehehehhee

eza2odette said...

hah!yyay..awin da ade blog (^^)

mmg aku tak caya ko leyhh kuwus cm skrang awin!ko hebakk..hehe

darwina said...

hebakkk?? hahahahhaaa... bengong ko gee~

Lyn farouqe said...

ahhaahahahhaa kahkahkah.. kuikuikui.. wawawawawawawa