There was an error in this gadget

Sunday, September 26, 2010

lamenyeeee~

salam.. arghhh... terasa lama tak update blog nieh!! tak tahu nak cite pasal ape.. tapi, ujung bulan ni aku akan pergi merantau.. heik3.. pergi mane? rahsia... cewahhhh... nnt balik malaysia baru upload gmbr.. hmmm.

tapi sekarang sudah terasa sungguh malas untuk kerja. kenape eh? dlm hidup aku, ni la kerja yang paling boring penah aku kje. dem! keje, tapi serupe tak keje.. macam mkn gaji buta jek. wakakakakaa.. tengok2 ujung bulan dapat gaji. hahahahhaa... gileee ar! nak cr keje lain... hmmmmm... boleh dpt cm aku dpt skang ni tak? siot la! adoiiiii~ insyaAllah.. doakan la yg terbaik ye!! mwahhhh!!

Sunday, September 12, 2010

hai.. selamat hari raya semua!

salam u all! selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir dan batin! hari ini adalah raya yang ke3. sesungguhnya aku berada di starhill. kerja.. workaholic katekan.. SANGAT!! walaupun tawar je hati ni, tapi apekan daya ku mencari rezeki.. hekhekhek..

nasib baikla, raya pertama tu dapat cuti~ alhamdulillah.. tapi tahun ni tak meriah sangat la sbb abg n kakak ipar aku takde, dorg balik perak. sbb last year dorg dah kat sini. takpe. walauapepun, sesi bermaafan tetap di teruskan. ahahahahhaa...(jangan malu2 ye..)

pada raya pertama tu, mummy wat makan2 untuk saudara2 belah ayah aku. ramaii.. meriah la sikit rumah tu. kalau tak, sunyi sepi. dah la ramai yang balik kampung. dem! berakhirnye raya pertama.. memikirkan, esok nak keje. bencinyaaa.. takde mood raya langsung.. takpellaaaaaaa...

raya ke2 pulak, kiteorg dah plan nak beraya rumah niza kat gombak. aku,zaza, akak leya n syah~ pengalaman yang sungguh kelakar pergi rumah niza tu. kami dikejar mizz haiti. hahahahahahaaa.. mcam bengong!! lepas rumah niza, pergi rumah syah pulak.. adventure gak pergi rumah die ni. masuk dalam lif, pastu tak gerak. tekan button open door pun tak buka jugak! syah dah panik. dusshhh! kene pukul kepala dgn akak leya. hahahahahahaa. aku boleh gelak2 lagi dalam lif tu~ adehhh.. last2 aku dengan gigihnye buka pintu lif tu macam nak kopek kulit durian tu.. akhirnyeee berjaya! dengan bantuan seorg budak tekan button dr luar. nak harapkan syah n lara yang panik, sampai esok pun tak buka laaaaa~ siap dah pikir taknak mati dalam lif! bengongggg! hahahahahahahhahaaa...

jadi raya yang ke3 ni pe cer?? takde kot. balik awal kul 4. pastu tak tahu nak g mane.. dok umah, tido la kot! ke on9? hmmmmm.. bosannyeeeee...  selamat hari raya ke 3... :)

 baju raya ke baju nikah?

 beraya di rumah mummy niza~ hehehehehheeee

Thursday, September 9, 2010

berlalu....

salam kepada semua. pasti semua tengah kekenyangan kan, baru lepas makan katekan. hari ini adalah hari terakhir kita berpuasa untuk tahun 2010. yaAllah. rasa kejap jek kan.. pejam celik, pejam celik esok dah nak raya.. bila teringat balik time berpuasa tu, bangun sahur pukul 4.45 pagi, lepas makan, tak boleh la terus tido, kene la solat subuh dulu. lepas subuh baru la boleh tido. kalau keje pagi, pukul 8.15 dah kene bangun balik.

dah sampai tempat keje, tak sampai 15 min buka kedai, mata dah berair. menguap bape ratus kali. kawan sejati sudah datang iaitu mengantok. dalam bulan puase ni mengantok adalah sahabat baik. bile waktu balik, claim hours balik awal, pukul 4,5. kalau keje noon, masuk kje kul 3 atau 4. petang, berjalan ke bazar ramadhan beli nasi kerabu.. hahahaha.. tak pun beli kat belakang starhill. beli nasi dengan lauk.

teringat pulak ayam goreng cili padi akak tu. sodap bai!!! pas makan, balik umah terus berak2.. tapi mmg mengancam!! kalau buka kat kedai ade teman takpela gak. kalau sorang2 mmg rasa sunyi hidup ni. adehhhh..

jadi, hari ini, hari yang paling best skali buka puasa, sebab complete smua ahli keluarga ade. abang aku baru balik malaysia dr dubai petang tadi. dad, mummy,along n wife, sister n hubby, me n..... heheehee takde2.. die buka kat umah die laaaaa.. happy sangat rasaaaa.. tapi this year raya tak complete jugak la sebab diz year along beraya kat teluk intan umah kakak ipar ku, kak sue..

walauapepun, aku tetap happy sangat! syukur dapat family yang happy, giler, sporting dan segalanye! esok dah raya!! selamat hari raya kepada semua, jika terkasar bahasa dalam penulisan ni secara langsung atau tidak. kawan2 semua.. mintak maaf, halal makan minum, terlebih terkurang smua. jumpe lagi ramadhan pada tahun depan! insyaAllah...



*hye syawal~ sok dapat duit raya tak?? hurmmmmm...

Monday, September 6, 2010

Alhamdulillah~

salam kepada smua. hari ini aku sangat gumbiraaaaaaa... sebab aku dapat surat kenaikkan gaji.. betapa gumbiranya hati beta! yeay! alhamdulillah, syukur... jadi hari ini mood sangat baik. balik awal harini, lepas tu terus menuju ke sg.wang untuk potong rambut. what?? potong rambut? tapi bukan pendek cam saloma. hehhehheee.. trim sikit jek dan wat fringe kat depan. hahahahaa.. potong rmbut sbb nak raya ke, sebab stress ke, sebab hepi sangat? hahahahhaaa.. ntah! lepas potong rambut terus menuju ke kerete. kelihatan macam nak hujan. sbb langit dan mendung.. keluar dari parking, makkk aih.. hujan lebat giler.. pertama kali aku drive dalam ujan lebat cmnie, tak nampak jalan la weh.. drive slow jek dlm 40kmj jek.. nasib jalan tak jem sangat~ alhamdulillah selamat sampai aku ke rumah~  :)
                                                        gedik!

*tibe2 terdengar pulak cerita pasal dato sosulawati hilang. masyaAllah.. hopefully everything will be ok. Amin...

Sunday, September 5, 2010

boringgggggg~

salam to all, agaknya sudah lame tak update blog. sebenarnye ade jek tajuk nak di sampaikan aritu, tapi kertas draft dah hilang, so tak jadi.. sedih laaa...  dalam seminggu yang lepas ni, aku rasa macam boring sangat.. tak tahu la kenape.. hmm. dah la malam aritu lepas abis keje on the way balik umah, aku dah melakukan satu kesalahan jalan raya.. demn! abis kene 'bodoh' oleh para penunggang motosikal.. seriously aku tak nampak.. nampaknye, aku tak boleh memandu di waktu malam di kala jalan raya sesak.. sampai kaki pun dah naik krem! adehhh.. ini la padahnya memandu kete manual~ aduhhh.. macam2 hal la dgn kete tu, center lock pulak wat hal, dgn alarm nye.. kete 4 pintu dah jadi 2 pintu. pintu blakang tak boleh nak buka.. dengan kemeknye lagi tak betol kan 2 tempat pulak tu. dengan break lagi tak tukar. dah la nak raya, abg aku pulak nak balik. nnt ape perasaan die kalau nampak kete die cmtu? waaaaaaa.. sedih laaaaaaa... cmne nak wat nie? nak repair smua memerlukan wang!!! wang dah tak cukup~ cmne? bile nak jadi kaya nie? takpe2 sabar jek la eh~ just follow the flow~

p/s: sori sangat2 ye penunggang motosikal~ kene wat spec untuk driving time malam.. :(