There was an error in this gadget

Monday, January 31, 2011

meowww~

ade la sekor kucing jantan ni. sbnrnye jiran aku punye. tapi die suke dok melepak depan umah.. nasib tak pancut bile kegersangan. hahahahahaaa.. klu tak mmg aku sepak! tapi die comel. cool jek.. berlagak macho la di kalangan kaum kucing kat kawasan umah aku nie. kalau aku panggil die 'meow' mmg tak layan punye laaa~ tapi kadang2 bile die menyahut tu.. agak excited pulak aku.. macam amazing gilerr..

kadang2 suke wat muke comel.. kadang2 buat muke cool, muke berlagak pun ade.. dem.. meow ni suke tido depan umah.. betol2 dekat gate la.. sampai nk buka gate pun tak boleh. aku dah kasi kene bucu gate tu kat badan die, die boleh naikkan kepale die pandang aku, pastu sambung tido.. mmg kuang ajo la kan.. ko tido kat kawasan aku kot!!terpakse la aku alih kan die. time aku alih tu pun die boleh sedap tido lagi.. tak ke pemalas namenye? hahahahahahaa.. tapi takpe. nasib baik aku suke kucing.. syg gak kat meow nie..

tiap kali klu nmpak die tido depan umah, mesti aku kaco die.. usap2 die.. siann die aku tgk~ homeless.. hahahahahaha..kalau datang die punye gile.. masuk umah aku bising meow~ meow~ meow~ pe la masalah ko nie? lapa la tu~ ohhh... ckp pasal lapa, ayah aku suke kasi die makanan.. siap beli kan lagi makanan kucing.. agak pelik jugak sbb ayah aku ni tak suke kucing sangat. bile die buat something utk kucing agak amazing jugak.. hahahahhaaaa...






 ni diantara aksi meow tido depan umah...

i love diz cat!!! ;)

Sunday, January 30, 2011

aktiviti 2) happy birthday nan!!

hepi bday my nanny yang ke 90 thn! wow!! 90 years old and she is still looking great!!

sexy tak nenek saya? baju ala2 toga gitu~ i likeee~

me: outfit of the day: red fringe jacket (sg.wang jew), cotton on black top, mcq dark denim, vincci wedge, f21 owl necklace.

semoga panjang umur, di tambah2 kan rezeki, serta diberikan kesihatan yang baik.. ;)

aktiviti 1) congrats to liyana!

helloo semua..

semalam adelah hari yang penuh dengan aktiviti.
1) kenduri liyana.
2) birthday party nenek aku.

one of my best budd is getting marry soon. so semalan de kenduri makan2 kecil-kecilan kat rumah liyana kat ampang. hehehehee.. so aku and kawan2 yang lain datang awal. tengok liyana siap2 makeup semua. ehehehehee...

macam biase la, bile jumpe geng2 sekolah, bukan main riuh rendah lagi wehhhhhh~ adeh.. dr awal smpai nak balik asyik dok gelak aje.. teringatkan kesah lame ms zaman sekolah... lawak seyhhhh~ hehehheee...
ni geng sekolah kiteorg~

me and liyana~

bile nak jmpe lagi lepak2? hehehehheee.. best laaaaaa~

Thursday, January 27, 2011

again??!

againnnnnnn.... my 2nd practise in editing pic using photoshop cs4..

sebelum  dan  selepas

poyo kan? ade aku kesah ke? heeeeee~ ;)

Wednesday, January 26, 2011

bosan

haiiii...~ eh termasuk entri ni, da brape kali aku update blog aku harini? hahaha.. nampak sangat aku teramat bosan.. ape yang aku buat untuk mengisi mase lapang aku nie? perghh.. lapang sangat kan..
1) FB. main aku punye cityville.. ;)

2) update blog. tukar layout. last2 background jek putih.. haaaa.. senang cito. malas nak design2 kan..

3) edit gambau.. hahahaa.. disebabkan aku nieh dah berkurun  tak pegang tools photoshop, maka dengan itu la aku nak edit gambar.. dengan bantuan shah yang mengajar aku serba sedikit photoshop edisi terbaru yang telah di install di computer kat kedai ni cs4.

perghh.. aku rase last aku main2 dengan photoshop ni mase diploma kot. ahahaha.. mase tu old skool punye..takde cs lagi, tak wujud lagi pun... hahahhaaa... so ni la gambar yang aku main edit2 tadi.. lantak korang la nk ckp ape! ;)



sebelum  dan  selepas

can u see the differences? hehheheee... ;)

byk sangat la masa terluang? bos tahu mamposs! ;)




i love these.. ;)

as all of you read at the right side 'about me' u will notice that i've  mentioned i cant live without these two things. which are my phone and also my eyeliner..


connect with peoples that i love!



it makes my eyes looks BIGGER! 

ermm~ gambar gedik.. sorryyyy~ huhuhu


i just love them~

Tuesday, January 25, 2011

OOOooookk tak?! ;)

hi all,

haritu kakak lara datang butik. kakak lara ni die staff jugak tapi die kat butik lain. saje datang singgah nak pinjam charger. bile die masuk jek kedai, aku and shah tengok die lain macam pulak.. cantik bukan main lagi. kirenye hari tu hari yang paling die cantik la (maknenye sebelum ni die tak cantik la?) hahahahahahahaa.. cantikkk....

then bile di selidik rupenye die pakai extension rambut.. ala2 cam kelip rmbut la.. cantik dan panjang.. tibe2 aku rase cm nak cube la rambut tu.. pakai2 jek.. haaaaaaa... amik ko! kerlassss mak...

terasa macam rapunzel pulak.. hahahahahhaaa..

rambut yg belakang tu yang pelesu ye.. rmbut depan tu mmg rambut ori ye semua.. hehehehehe..

;)

Sunday, January 23, 2011

rindu~

haii~
macam biasa bosan kat kedai ni haa.. tak tahu dah nak buat ape. shah pun dah bosan tahap ape ntah sambil mengodek2 photoshop mengedit gambar die (obsessed with his own pic) aku pun kadang2... banyak gak yang aku dah lupe pasal photoshop nie.. dem.. tapi tajuk entri kali ni bukanla berkaitan dengan photoshop. heeeee~

bile abang janggut kate die  tengah main2 dengan ank buah die (khaleef) teringat pulak dengan anak buah aku yang sorang tu.. sape lagi.. rafiQ la.. alahaiii.. sedih pulak rasenye tibe2.. sbb dah bape lame takk jumpe die.. kalau aku ni aunt pun dah rindu ape kan pulak dengan papa die nuunn jauh di dubai. hahahhaa..

aku sedih sebab aku tak dapat tengok perkembangan tumbesaran die. aik? macam ape pulak tumbesaran tu? macam tumbuhan pulak.. hahahaha.. tak dapat tengok perkembangan die.. dari baby sampai la sekarang nie, rasenye umur die dah 5 tahun kot. jumpe pun setahun sekali. aku tak dapat nak meluangkan masa aku dengan rafiq. terase macam nak beli macam2 tapi... kalau beli pun tak jumpe camne kan.. 

takpelah.. harap lepas abang aku dah balik bermastautin di malaysia kembali, semuanya akan ok. nak peluk2, cubit2, cium2 rafiQ.. tu pun kalau die kenal aku lagi laa... hahahahahahahhaa (tawa dalam tangisan!)


khair rafiq b. khairul faisal.

miz dat boy!



Wednesday, January 19, 2011

si comel~

aiihhh.. bile dah bosan kat kedai sorang2 mula la tak keruan.. tak tahu nak buat ape.. kalau ade teman berborak tu takpela jugak.. hilang la sikit bosan nie.. bile bosan, mula la tengok facebook.. takde ape nak buat pun. just tengok2 page kawan2 yang lain.. tengok kawan2 sekolah yang masih contact dan rapat~ rindu la kat dorang nieh.. bile jumpe ramai2, masing bawak anak masing2.. alamak.. dah tua ke aku nie? masing2 dah ade 2,3 orang anak.. hahahahahahaa.. rilek ye.. taknak la cite pasal kawin lagi.. wakakakakaa.. tengok anak2 dorg ni gerammmmm jek.. aduhhh.. abis merah2 pipi dorg aku buat. heheheh.. jangan marah ye ibu2..

ni diantara anak2 kawan aku yang comel yang membuatkan aku gerammmm... hehehehe..

hannah n irfan. ;)

fuad, nabilah baju merah tu farid. ;)


rayyan n ag. ;) sowi gmbr tbe2 takleh rotate lak.. dem..

amna ;)

irfan jugak name die.. ;)

sara;)
zafran :)

daniel.. ;)




izz zahrah sofea. hehehheeh.. ;)




comel kan dorg niehhhh!!! hhehehehehee..;) xoxo 

Sunday, January 16, 2011

sigh~

sedih? apesal la plak tibe2 nak sedih nie... dem.. haritu punye entri pasal tahun baru, aku ade ckp yang aku taknak amik kete tahun ni kan. aku rase aku dah tukar la. sbb abang aku tu dah nak balik msia. so die nak pakai kete BMWira tu.. nak taknak aku kene la beli kete lain..

dalam fikiran aku myvi jek laa.. mungkin amik myvi s.e. 7thn anggaran sebulan dalam rm600. uwaaaaaa... adehh.. pupuss duit. hari tu dah apply loan kat maybank utk asb. so aku buat max 25thn 55k. sbulan dalam rm315. perghhhhhhh~ takpe2. less than 25 years pun boleh klu aku nk stop pun dlam 3 years aku still untung dpt dividen die.. bile aku calculate.. monthly expenses aku kalau jadi amik kete gak adelah dalam rm1270. uwaaaaaaaa lagi!! :(

monthly expenses:

mummy : rm 100
ptptn : rm 100
asb : rm 315
parking season pass : rm105
internet : rm 50
kereta : rm 600
minyak? top up? makan? shopping?
you do maths!

bos.. bile nak naik gaji lagi nie? :(

Friday, January 14, 2011

masak-masak~

hahahaahahaahahahahaaa.. gile ape, opening jek trus gelak.. aku baru jek abis masak satu resipi baru.. modern gitu.. ni haaa die.... tadaaaaaaaaaa~

presenting spicy basil minced meat. 

amacam ok? warna jek la yg tak best sbb lupe la bli cili merah utk hiasan.. ingt kan ado kat rumah. rupenye takdee.. hahahahaaaa..

bak kate kawan aku. cehh masakan moden. cube resipi tradisional. gulai tempoyak ke.. haaa.. tu mmg aku tak khattam lagi laaa.. hahahahaahahaa.. next time la ye!

Thursday, January 13, 2011

cup cake!

hello everyone.. harini aku dengan jayanya dapat menghasilkan cup cake setelah aktiviti utama yang sepatutnya harini dilakukan di batal. hahahahahhaaa.. sepatutnya nak pergi hiking. tapi salah seorang peserta demam pulak. so terpaksa batalkan. hehehehheee..


presenting my orange cupcake. heehhehehee.. based cake tu adelah cake oren yee..

nasib baik jadii.. uwaaaaa! also thanks to my sis yang tolong jugak.. phewwww~ ;)

what i bought~

end of  'fnf' (friends n family) sale yesterday evening.. dan aku berjaya membeli sehelai seluar jeans mcQ. yeayy!! sorry guys sale tu only for staffs and family ytl sahaja.. aku juga tak melepaskan peluang yang ado nie.
 McQ by Alexander McQueen

love it!! sangat selesaaaaa... every year nak tunggu 'fnf' sale !! sbb nak collect jeanss.. hehehheee...

Sunday, January 9, 2011

jasamu dikenang~

to motorola L7. jasa mu akan ku kenang.. sayangnyeeeee~ thanks to mr.akmal who had lend me his fon about.. hmmmm.. since when arrr? i cant remember..  1 year? i thnk so... coz of my previous fon nokia N73 dah rosak tahap tak boleh repair.. huhhuhhuuu...

my new fon? :)

Monday, January 3, 2011

happy new year to all!!!!!

pertama sekali nak ucapkan ....

2011.... tutup buku lame.. buka buku baru ye... so tahun ni, ape yang aku nak capai kan? agak byk jugak.. tahun lepas tak pasti ape yang aku telah capai, sbb mmg tak de azam pun.. (bukan en.azam, abg azam mahupun adik azam). so, ape plan utk tahun 2011 nie..


                                           aku pun berfikirrr... kerlasssss.......



                                                                aha!!!!

tulissss... jgn tak tulis yeee...


1)
dah ade sebenarnye.. tapi nak buat loan asb tu.. maybe 50k insyaAllah...


2)
perlindungan insuran di masa hadapan.. dem... baru nak buat! sediakan payung sblm hujan...

3)

 cari duit lagi..dan lagi dan lagi... cmne nak cari duit lagi eh?? de idea tak??

ini diantara 3 perkara utama yang aku nak capai tahun nie.. mudah2an tercapai la ye... haaa.. kalau boleh, aku taknak beli kereta thn nie.. sebab kete abg aku tu ade lagi.. cume nak touchup skit2 jek.. cun la jadinye nnt! pakai selagi mampu.. melain kan tibe2 abg aku nak amik balik kete tu.. so, terpakse la aku beli kete... huh...

anda bagaimana?? ;)