There was an error in this gadget

Thursday, December 30, 2010

D.T 2010


ok.. double trouble (d.t) had end its tour for 2010 located at sunway last saturday on 25th dec 2010.. happening seyyyyyy~ itu jek la yang dpt aku katakan! hahahhaahahahaaa... 

messy hair again.. blue top from spore,black skirt, studded sling bag both forever21, dmc mary jane :)



with co-star hantu kak limah balik rumah. husssiieeeennnnnnnnn! awie!


Monday, December 27, 2010

seberang aje...

haalllluuuuuuuuuuuuu~ wassup! baru balik kerja sebenarnya.. sambil menunggu someone untuk datang pickup pergi makan, sempat juga nak update blog nie.. minggu lepas 21.12.2010 genap la 25 thn umur aku tahun nie.. happy birthday to me! dan pada tarikh tu jugak aku pergi holiday ke singapore selama 4 hari 3 malam.sangat seronok macam tak puas pulak.. sebab duit tak ckup.. tukar rm700 pun dapat $291 jek.. uwaaaaa.. sangat sedih! :'( tak shopping ape pun just beli perfumes n baju kat bugis street. hehehehe.. perfume murah giler babsssss!! so sape yg beli perfume leh la oder kat aku.. siyes murahhh... hahahaahhaaa.. so, tak dapek nk masuk uss sbb tiket fully book sampai 1jan 2011.. hahahahahahahhaaa.. sangat giler!

sempat jugak pergi melawat anak kawan kiteorg juga merangkap tourist guide utk kiteorg gak.. anak die masuk hospital, anak die sangat comel!! gerammm jek!
 ni la baby die.. name die tuah.. comel shangat!! mmwwaahhhh!!!


ni spot ambik gmbar yg wajib hehheheee.
yeay! akhirnye dapat mkn sup tulang merah yg sodap! hehehehehheee.. merah2 jari.. :)

Tuesday, December 14, 2010

movie lagi~

ok.. kaki wayang arini nak cakap pasal cite melayu yang sedang hangat diperkatakan iaitu 'hantu mak limah balik rumah'. (sila sebut dengan kador yang laju) baru syokkkk.. hehehehehee... ingin dinyatakan disini, bahawa cerite ini......hmmm... sangat best!!!! hahahahahahahahaa.. kelako ler.. hadoii.. mmg tak hengat punyelaa.. aku rase lagi best dr zombi kg pisang dulu.. aku gelak hampir menitiskan aiyor mate... sila la tengok!! huhuhuh...


 outfit of the day.. polkadot top from http://pinkpongheartshop.blogspot.com/  . M.j handbag, levis jeans, f21 skinny belt, vincci wedges. maaf rambut yang kurang memuaskan.. huhuhu~

Sunday, December 12, 2010

buku~

buku baru... beli kat annexe gallery. ;)

culture shock

culture shock? ataupun kejutan budaya.. siapa? ye, aku mengaku aku mengalami kejutan budaya sekarang... aku terjekut melihat betapa semakin ramainya anak muda sekarang... tak percaya? pergi saje kawasan bukit bintang.. pasti, dibajiri oleh anak-anak muda sekarang.. ye. aku mengaku aku mengalami kejutan budaya.. melihat anak muda sekarang semakin berani.. berani memakai pakaian yang menjolok mate.. walhal mereka baru saje mencecah usia belasan tahun dan mahu kelihatan dewasa.. aku pun kadang2 seksi gak, tapi macam tak boleh terime, bukan nak kata iri hati.. tapi, aku rase mereka masih mentah.. ye, aku mengaku aku mengalami kejutan budaya, melihat anak muda sekarang semakin berani dengan tingkah laku mereka...  raut wajah masih muda, tapi berpelukan dengan pasangan di khalayak ramai.. bercium di tepi jalan raya pavilion? huh.... berpelukan sambil bercumbu di tepi kfc? tidak pun, hanya melepak di kaki tangga monorail sambil meletakkan kepala di peha? merokok? jangan cakapla.. ye.. memang aku terkejut... aku teringat ketika aku sebaya mereka dulu.. huh... memang berbeza.. mungkin, dulu takde teknologi seperti sekarang... oleh sebab itu anak muda sekarang makin maju, bila semakin maju, sepatutnye pemikiran perlulah selaras dengan teknologi yang ada.. ini tidak... ape perasaan ibu bapa bile lihat anak2 mereka begitu? hmmmmmm....


*tibe2 nak serious pulak entri kali ini.. hehehehehehee ;)

reading lagi~

ok! ok! because of the boredness<-- (is there a such thing of this word??) like hell at the shop.. then my friend noticed me with my blank face, while i am starring no where, suddenly he introduced me with this 1 particular english novel.. (ohh patut la entri ni nak tulis english kan!). in my mind said, what???!! hahhh... after a while, i've been realized that, the last time i read about... ermm..... 7 months ago.. wow! hmmmm... ok... why not? before, i read sophie kinsela, author from confession of a shopaholic.. not really serious, and very teenage novel.. like me.. (teenage lagi ker?) and also humor... but this novel, based on true story, really serious, and the best part is, this book have been choosen the best book in Oprah's Book Club. isnt that great?! ;)


baru chapter one, dah rase best!! tak sabar nak sambung bace lagi this coming Tuesday.. yeayyyy!!!

Saturday, December 11, 2010

nyamuk~

>kenapa??
<'kene gigit nyamukkkk...'
>hmmm~ yela... (rolling eyes)


p/s: hanya gambar hiasan.. tade kene mengena dengan aku..

Wednesday, December 8, 2010

hijrah...

salam maal hijrah.. erk! semalam.. tapi takpela.. minggu lepas aku ade terbaca satu majalah ketika aku sedang bosan tahap cipan di butik.. tajuk cerita tentang pertukaran kerjaya.. bila baca cerita tu.. aku terfikir tentang diri aku nih.. belajar nak rak sampai degree.. endup?? hurmmm.. tapi, bukan aku sorang jek la yang cmtu (nak sedap kan hati) tapi, pada kawan2 yang lain... alhamdulillah la kalau sudah jadi ape yang dimahukan ketika belajar dulu..

setelah aku baca majalah tu, sedikit sebanyak meningkatkan tahap keyakinan diri aku ni. walaupun aku tak jadi seperti yang aku belajar dulu.. tapi yang penting aku happy.. happy ker??? dem... happy la gak.. dapat menampung diri sendiri, kasi mak aku duit, bayar bil, bayar pas bulanan,duit minyak kete, bayar asb, dan tak lupa juga bayar balik pinjaman ptptn.. anda bagaimana? hehehheheheheee...

kadang2, rezeki kita bukan kearah yang kita inginkan, mungkin disebaliknye.. contoh, hmmmmmm... dato dr fazley tu... blaja lain.. endup jadi pakar motivasi + penyanyi.. hekhekhekhekk... tapi.... die lain la.. die mmg dr golongan yang berada kan.. so boleh buat ape jek.. but still... sape lagi? haaaaaa.... artis seni arca mutalib musa.. die belaja architecture, skang ni die jadi pengarca yang best!

walaupun kite kje lain dr bidang yang kite belaja, tak bermakna kite gagal.. contoh yang aku kasi diatas tu, mereka sangat berjaya! yeahhhhh~ sangat bersemangat sekarang!!

aku??? masih lagi berhijrah...

Tuesday, December 7, 2010

Movie day~

salam to all readers.. ceh.. ramai ke yang baca blog aku nie? by the way, thanks sebab sudi baca.. ehhehehee.. just got back from pavilion.. hari ini, movie marathon.. sebab takde aktiviti lain dah.. 1st movie that i watched is malay movie, 'ngangkung'.. seram komedi.. memang lawak.. so, not so bad la kan.. i think, better then '2 alam' tu~ heheheheheheheee.. sorry dr! 2nd movie pulak 'narnia'.. uwaaaaaa... sangat best. but for my personal opinion, tak bape best sgt la compare dr yang dulu.. but it still ok!! eventhough on the begining of the movie quite slow, but almost end tu best gak laaaaa.. tapi cm rase tak puas pulak ending die.. uwaaaa.. nak nangiss! rase macam tergantung jek cite die.. menci2!! mesti ade lagi sambungan nye tu~ bile pulak nak keluar.. dah la budak2 dalam cite tu dah besar.. giler arrr.. tapi abang and kakak die tak join skali venture tu.. tu yang kurenggggg skit.. tapi best jugak! hehehheheeee



eh.. tibe2 gambar kasut ni pehal? owhhhh.. ni kasut baru beli tadi.. my new comfy shoe for work! sangat comfy!!! tak rugi membelinye and its a very good investment! wohoooooooooooooo~

anyway, selamat tahun baru 1432H! semoga kita lebih berusaha untuk mencapai kejayaan, baik didunia, mahu pun di akhirat.. semoga Tuhan merahmati kita smua.. amin..

Monday, December 6, 2010

Melaka~

halluuuuuuuu~ semalam pergi melaka dengan keluarga, saudara kawen. jadinye, ini kali pertama la kot aku pergi melaka dengan family aku. kali terakhir aku pergi melaka, mase diploma part 6 kot tak ingat la part berapa, trip kiteorg pergi melaka.. hekhekhekk.. biler cakap pasal melaka ni. teringat la pulak, pasal masjid kat melaka tu.. masjid tengkera.. btol ke idak? haaaa... kenapa dengan masjid tu? hmm.. menurut cerite dari mummy ku, tanah masjid tu kepunyaan arwah nenek aku.. kisah die cmnie... nenek aku memang berasal dari melaka. nak dijadikan cerita, beliau nak berhijrah, merantau ke negeri sembilan pulok... sebelum beliau meninggalkan melaka tu, beliau telah sedekah kan tanah tu dan disuruhnye penduduk tempatan untuk membina masjid.. jadila die masjid tengkera.. hukhukhukk.. sampai negeri sembilan, jumpe dengan arwah atuk aku.. errkkk.. aku tak penah jumpe la.. jmpe pun kat tv jek.. pastu lahirla mummy ku~ hehehehheeee... mummy ku berhijrah ke kl pulak.. bkerja di genting pusat boling tu, terjumpe plak daddy aku.. bile dorg kawen, lahirla 3 org anak yang comel2.. heeeeeeee... :) hmmmmm~ ape lagi? sygila kelurga anda.. mwaaahhhhh

L-R: me!!,mummy,daddy,sis.. photo taken by bro in law.. hehehhhehee...

Thursday, December 2, 2010

OMG

oh my gosh! bape lame dah aku tak update blog ini?? hmmmmmm~ rindu ok nak update!! so, yesterday i found this blog.. sangat suke!!! http://hijabrevival.blogspot.com/. nak follow die! haihhhh.. so ape yang tertinggal? i have been working at M missoni for......6 months i guess... daripada 2 bulan yang telah dijanjikan oleh bos aku, terlebih 4 bulan. start daripada 3hb dec aku akan bekerja balik di McQ. arghhhh.. have to start all over again!! kene recognize all the stocks! OMG!!! dh la banyak pulak tu, wich one is the latest collection, which one is not~ bla..bla.. ade staff baru.. hmmmm.. nak kenal2.. aduhh letihnye.. ckp pasal letih, aku kne kje full selame 4 hari smpai sabtu.. aihhh.. i need my energy!!! spare livita kat kedai.. uwaaaaa.... plzzz kasi semangat kat aku... so itu jek la kot yang terbaru dr aku.. ape lagi? hmmmmm~


ni compilation gambar, pasal rambut sebenarnye... dr dlu smpai skang, sampai rambut impian satu ari nnt~ heheheehehee.. last2 nak macam rmbut kim. hehehhheheee...

adios!! eh~ eh~ ade rambut... ;)