There was an error in this gadget

Saturday, March 27, 2010

akibat~



ini la akibat perlanggaran atau pergeseran (betol ke ayat aku ni) tiang temph hari di starhill.. tQ! :)

Tuesday, March 23, 2010

reading~

u know what? i bought 2 books in a single week!! OMG i luv reading those books! its a continuous from the confessions of a shopaholic then goes to shopaholic abroad then shopaholic ties the knot.. and i cant wait till they have a kid! hahahahaha~



thanks to McQ coz i finally found my new hobbies~

Wednesday, March 17, 2010

confessions of a shopaholic.. by,Sophie Kinsella

at last i finish reading my novel, tittle confessions of a shopaholic. and it takes me a week to finish it up~ i read it whenever i felt so boring at McQ and believe it or not, this is the 2nd novel i had read.. after all, i kind of like reading novel.. (because of the bored situation)hehehehee...
.................................

Rebecca bloomwood watak utama cerita tu.. yang suke sangat bershopping sampai dah over limit die punye kreadit card.. hahahahaha.. sangat senang terpengaruh pada setiap papan tanda sale di pusat membeli belah.. pasti beli punye.. giler arrr.. wpun mempunyai hutang yang banyak, tapi keinginan die utk shopping tetap tinggi.. dan masih memikirkan bagaimana caranye utk melangsaikan kesemua hutang.. hahahahaa.. itu la die, lumrah perempuan kan. suke sgt bershopping.. tak terkecuali aku pun sama.. tapi, takdela macam rebecca bloomwood ni.. lagi satu sbb, aku takde krdt kad pun.. smua pakai cash money jek. shopping pun takdela kat kedai mahal2.. heheheheehhee~



for any girls.. plz la jgn jd cm rebecca bloomwood yek.. dont tortured ur self n people around u~

Saturday, March 13, 2010

pekak~

sedang aku jaga kedai seperti biase, datangla seorg customer perempuan. melihat secara kasar, die mungkin seorang berketurunan cina dan die juga memakai cheong-sam. (tidak semestinya kaum cina pakai cheong-sam kan? kitekan 1 malaysia). jadi, setiap customer yang masuk, akan aku greet (dlm BM ape eh? lupe pulak)dorang.. 'helloooo, gud evening, welcome'. dia hanya memandang muke aku tanpa sebarang reaksi. aku pun mengerutkan dahi dengan penuh tanda tanya. sedang die melihat satu blouse berwarna merah jambu, aku pun menegur die lagi.. 'would you like to try?'........ teeetttt (engaged)tiada sebarang jawapan. aku pun keras disitu.. sampai la die keluar dr kedai, aku pun masih dalam tone suara yang sangat mesra 'thank youuuuuuu'. same juga, tiada reaksi..

jadi, apakah kesimpulannye??? dem!!

Wednesday, March 10, 2010

my 1st sale~

today i am really happy to the max bcoz today i have made my 1st sale at McQ! yeay!! that particular customer bought 1 pair of jeans and a belt. grand total after discount is rm1851.50. yippiieeeee~

Tuesday, March 9, 2010

1 jam bagaikan setahun~

1 saat bagaikan 1 minit..

1 minit bagaikan 1 jam..

1 jam bagaikan 1 tahun..

itu lah yang aku rasakan sedang aku berkerja di butik McQ..
aku tetap rasa gembira dan terasa ingin belajar dengan lebih dalam lagi dan menempuh satu pengalaman baru sewaktu aku bekerja di situ~

Monday, March 8, 2010

adorn~

okay, today is the 1st day i start my work at alexander macqueen (mcQ) located at starhill gallery level adorn so the 1st day i can say it's quite boring~ biasela kan~ that kind of boutique not every time customer walk in~ so, i really have to learn all about the sales.. n have to learn a.s.a.p coz i never done any sales before.. hahaahhaa~ but i can say that its kind of interesting and shock most of the prices there~ dem! the cheapest i can say is about rm800. and guess what is it?? its a scarves n also printed t-shirt. so, anyone who interested, plz do come and shopping at mcQ 30% until end of this month~ tQ

Sunday, March 7, 2010

kepenatan~

hari ini aku menghabiskan masa aku bersama kawan baik aku, lyana. bukan senang nak berdating dgn die ni. sbb klu nak ikotkan setiap minggu ade jek die punye aktiviti panjat gunung la, camping la, diving la dll.. hahahhahaahha. dan kebetulan pulak kekasih aku balik shah alam. so boleh la kami meluangkan masa bersama.. girls day out! hahahaa. klu pihak lelaki ikot, pasti akan kepenatan sbb kiteorg shopping sakan.. tu pun nasib lyana ajak balik, klu tak, mau menghabiskan duit lagi bile masuk kedai..
.........................
bile on the way balik umah dalam kete, masing2 mengeluh kepenatan.. dan ketika itu pulak la lyana mengembalikan memori lame, mase zaman sekolah dulu klu kiteorg nak kuar, awal2 lagi dh kuar umah. kul 10.30 pagi kot.. saammppaaaiii malam.. tu pun tak penat. skang nie, baru setengah hari dah kepenatan.. perghhh~ nampak sangat kite ni dah tua.. bukan tua la.. dah dewasaa tak mcm zaman sekolah dolu2.. heik2.. cepat jek masa berlalu..
.........................
jadi, bila makin dewasa nie, pemikiran pun dah lain.. tapi, de gak la klu bab lawak bodo ke, tu masih lagi kekal.. hakhakhak~ persiapan bekalan utk 'hari lain' pulak perlu di pertingkat kan.. semoga org2 di sekeliling ku selamat dunia dan akhirat~

kami bershopping di mid valley~

Thursday, March 4, 2010

terbaik~

hahahahaha~ sblm nak memulakan penceritaan arini rasa nak gelak pun ade.. (dah mmg gelak pun) sbb ape.. hahahahaa.. sebab aku baru jek tengok cite avatar.. setelah hajat nak tonton di pawagam 3D tak kesampaian, oleh kerana beberapa faktor.. yang jelas skali, panggung asyik penuh jek.. dan yang kedua, kekasih aku taknak pulak tgk sbb... sbb ape eh.. ape ntah reason die kasi kat aku.. so, smalam kebetulan pergi danau kota, kedai cd terbaik 3 dvd rm20. so, aku borong avatar, old dogs and sherlock holmes wpun dh tgk tapi dsbbkan pelakon die sgt cute aku beli la.. so, utk mengisi masa lapang lepas waktu zohor, aku pasangla cite avatar dgn penuh semangat.. hakhahahakhak.. mmg terbaik la beb~ alaaaa.. nak komen panjang2 pun, smua org pasti dah komen sebelum dr aku komen ni sbb korg smua dh tgk awal. so, korg pun tahu la pe yg aku rs skang nie.. mmg best.. terpaksa utk curang terhadap kaum sendri semata2 utk kebaikan kaum lain.. wahhhhHhhhh... sangat berani.. tak terkata.. nak komen ape pun tak tahu~ yang penting sangat best~


bahasa ape da die tulis.. tak paham~

Tuesday, March 2, 2010

happy malam nie~

aku happy malam ni sebab aku menikmati 'SUBWAY' sebagai hidangan makan malam yang sihat dan menyelerakan!! yehaaaaa!



eerrrkkkk~ alhamdulillah.