There was an error in this gadget

Monday, February 22, 2010

tiang panglima tegak berdiri~

as i waiting for someone smoking, i discovered something that really... i cant describe how i felt.. 'eeeuuuuwwwwwwww'.. yet i think its kind of unique. but i cant resist its really makes me sick!!



amaran oleh kerajaan, merokok membahayakan kesihatan~

Friday, February 19, 2010

i feel like...

i don't know why, but i feel like im such a:

-loser
-keep on making trouble
-idiot
-mental down
-give up
-fuck up
-shit
-mess up
-useless
who lives in this great world~ thank god coz gives me an opportunity to live. but i am sorry coz i just waste my time..

mum i love u so much! :'(

Tuesday, February 16, 2010

au3-frim-gabai-----yeaaahhhh!

its was a last minute plan that we decided to spent our time with nature. hakhakhak.. only just 4 of us, but its worth it.. bond,aina,saza and my self.. sepatutnya kiteorg gerak kul 6.50am from au3. but si aina ni, bangun lambat la pulak. so, kene la tggu minah ni lebih kurang kul 7.30am. yela.. agak2 dah sampai awal boleh tengok sunrise kan~ tapi tak berkesempatan la.. cross finger hopefully frim buka, yes!! it's open! yeahhh~ then, trus menuju ke lokasi untuk mendaki bukit mengharungi hutan belantara. gilerr penat seh.. naik bukit cmtu jek pun~ nampak sangat kurang stamina kami~ nasib baik bond n saza bwk bekalan air. boleh kongsi2. heheheheee.


..........................
lepas jek mendaki bukit tu, kiteorg terus menuju ke gabai.. gilerrr ramai org~ yelaa.. public holiday kan, smua nak spend time dgn family n org terchenta~ sampai2 jek, kene naik tangga yang sgt tggi. mendaki lagi~ lomah laa lutut den nie haa~ sampai jek terus melantak mcD.itu jek la bekalan kiteorg. tgk org len siap berbekal2, nasi lemak, lauk smua yang terliur skali air bertong2. arghhhhh~
.........................
yang best, boleh terjumpe athirah n family pulak kat situ~ so join la dorg skali mandi mande, lepak kat air terjun tu ayie n hubby die.. hahaha.. gilerrr best n sejukk~




balik time~

nak pergi lagiiiiiiii~

Sunday, February 14, 2010

happy CNY!

happy chinese new year to all~ hopefully this year of tiger will bring us luck.. insyaAllah. smuanya perlu berusaha. 'usaha tangga kejayaan', motto sekolah menengah aku. hehheee. so i just spent my time with my boyfie at pavilion and,as we arrived, most of the shop closed early. maybe bcoz of nak 'makan besar'.. and i drop by f21 to shop a lil bit. heeeee~ thanks to my fren laila.. i love her being a cashier.. then watched a jackie chan's movie 'a little big soldier'. after that lepak2 kat coffee bean makan chicken pie die sungguh lazat. bcoz at that time i still did not have my dinner. heeeeee~ lepas lepak kat coffee bean, lepak pulak kat studio ampang. jumpe kwn2, about 8 of our frens. makan lagi burger oblong daging share with my boyfie. damn kenyang. tomorrow morning have to work out~ hahhaahhahahaa... then sampai rumah, here i am blogging~ :)


chicken pie.. yum! yum!


i like the angle but i dont like my face~ :(


i like my face but i dont like the angle~ :)

im wearing polkadot romper bought from fashionista forever, red cardigan from agenda, sling bag from everything76.

credit to mr.akmal for the shot.

Saturday, February 13, 2010

Opss~ my mum did it again..

after having my bath and get changed.. suddenly my mum ask me the 'bonus' Question that i am not really like.. hmmmm.. and this is the second time she asked me. dejavu.. i am sure you guys know what is it. damn! im still young. and i am not ready to face it. and looking into my condition right now, its not the right time for me to think about it especially my partner. NO! NO! NO! im not working, so what the hell should i been thinking bout it? am i right! all i've been thinking at this moment is to find the long term job for me that can support me and my family.



mum.. plzzz dont ask that such of question again.. pleaseeeeee.. luv u

Thursday, February 11, 2010

punching bag



kalau ade satu kat umah pun best gak. yelahh.. atleast barang2 kat umah tu takde la pecah atau pun rosak.. sbb kalau di waktu2 marah atau bengang (video clip lagu akim tu tp takdela smpai nak bakar kerete).. mesti barang2 kat umah tu menjadi mangse.. sian.. lagi2 kalau ade je brg yang terdekat dengan kite.. mesti kite jadi juare lontar peluru. tambah pulak kalau tengah pegang hp lagi la.. tak pasal2 kne baling.. habis berkecai, menyesal tak sudah.. kene kutip di tengah jalan~ wakakakakakaaa.. dem u!! so, klu ade punching bag ni, selamat la semua barang2 di rumah.. dalam mase yang sme boleh release tension kan! mahal tak punching bag nie?? serious nak satu letak dlm bilik.

boleh workout skali~ mane tahu tbe2 boleh jd peninju pulak... hakhakhak

Monday, February 8, 2010

aktiviti lepas sekolah

semalam tido lambat. tak boleh nak tido pulak~ bosannnnn. then tengok la album2 gambar yang telah di upload oleh rakan pada zaman persekolahan dulu~ aduhaiiii.. sungguh pecah perut aku gelak. huduh muke masing2.. tak boleh blah.. (muke aku jek kot) bak kate salah seorg kawan aku~ dem!! ;) kebetulan pulak ade gambar team dikir barat. yes.. kelab kebudayaan.. tak percaya? percayalahh.. tapi aku sekadar duduk di barisan dibelakang saje jika ade persembahan. sbb aku hanya la pemain alat.. alat pe? rebana besar tu.. nama spesifik tak tahu la pulak~ tapi pada awalnya, aku hanya ditugas kan utk bermain rebana yang kecik tu.. then, senior yang mengajar kami ketika itu telah discover aku boleh bermain rebana besar dgn baik, jadi aku pun bertukar ke rebana besar.
.................................
lepas sesi persekolahan pd waktu pagi tamat, pada sebelah petang pula practice dikir pula dgn baju kurung sekolah.. then buat persembahan ketika hari guru. aku sungguh excited sbb ini pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang cmni.. hakhakhak.. pastu wakil sekolah.. waaaa sungguhh best tambah gementar. fikir cmne klu aku salah pukul rebana tu.. pasti malu.. akhir nya berjalan dgn lancar.. dan aku 'menggoreng' rebana tu dgn cantekkkk skali~ wow!! tapi, kami tak menang.. takpe~ sekadar pengalaman dan sangat berbangga dapat main dgn alat muzik tradisional.. (poyo)
.................................



missed all the oldies~ gelak la tgk gmbr aku tu.. i ok jekkk~

Thursday, February 4, 2010

velentine's day/ hari kekasih

seperti biasa, bangun pagi terus jek on laptop. ym dengan kawan2.. so, seorang kawan aku ni membuka satu topik pasal 'velentine's day'. jadi, aku pun excited nak tahu pasal hari kekasih ni. so cerita yang ingin di kongsi hari ini adalah tentang velentine's day / hari kekasih yang disambut pada 14hb februari setiap tahun. jadi apa yang istimewa sangat hari kekasih ini yang kebanyakkan orang nak sambut? adakah semeriah seperti hari raya aidil adha ataupun hari raya haji? (dapat duit raya?) heee~ :)hmmmm.. secara spesifiknya memang tak tahu. jadi, ada yang mengatakan bahawa haram bagi kita umat islam untuk menyambutnya. kenapa? apakah sejarah di sebalik hari kekasih ini? kepada sesiapa yang masih tak pasti.. hmmmm~ jom..
ini pe yang aku dapat di satu website. copy paste jek.. malas nak olah menggunakan ayat sendiri.. ayat agak panjang. kepada sesiapa yang malas nak bace.. tak kire.. kena bace jugak!! tQ..


1. mengaitkannya dengan kematian paderi St. Valentine ketika pemerintahan Raja Rom yang bernama Claudius II. Terdapat 2 versi cerita berkaitan dengan St. Valentine ini.

versi 1:Pada masa pemerintahan Claudius II, kerajaan Rom yang menyembah dewa-dewi amat memusuhi penganut agama Kristian dan para mubaligh Kristian telah dipenjara serta disiksa. St. Valentine sebagai seorang yang tegar menganut agama Kristian dan aktif menyebarkan ajaran tersebut turut dipenjarakan oleh Cladius II. Dikhabarkan St. Valentine walaupun dipenjarakan, beliau tetap mengajar dan menyebarkan agama tersebut di kalangan banduan-banduan penjara di samping membantu tawanan-tawanan penjara meloloskan diri dari penjara. Kegiatan ini telah diketahui oleh Cladius II dan beliau memerintahkan St. Valentine diseksa dan akhirnya dihukum bunuh pada 14 Februari. Pengorban yang dilakukan oleh St Valentine ini dianggap oleh penganut Kristian sebagai satu pengorbanan yang besar demi kecintaan beliau terhadap agamanya. Malah St. Valentine disamakan dengan Jesus yang dianggap oleh penganut Kristian mati kerana menebus dosa yang dilakukan oleh kaumnya. Dikatakan juga bahawa ketika di dalam penjara, beliau telah jatuh cinta dengan anak salah seorang pegawai penjara dan di akhir hayatnya sebelum dibunuh, beliau sempat menulis sepucuk surat cinta kepada gadis tersebut yang bertandatangan ‘From your Valentine’ (Daripada Valentinemu). Maka orang-orang Kristian mengambil sempena 14 Februari itu untuk meraikan hari kasih sayang demi memperingati hari kematian paderi mereka St. Valentine.

versi 2:Claudius II beranggapan bahawa anggota tentera yang muda dan masih bujang adalah lebih tabah dan kuat ketika berada di medan peperangan berbanding dengan mereka yang telah berkahwin. Justeru itu Cladius II menghalang para pemuda dari berkahwin. Namun demikian St.Valentine menentangnya dengan keras dan beliau telah melakukan upacara pernikahan terhadap para pemuda-pemuda Rom secara sulit. Aktiviti St. Valentine ini akhirnya dapat diketahui oleh Cladius II lalu beliau mengarahkan St. Valentine ditangkap dan dihukum gantung pada 14 Februari 269 M.

2.Ia dirayakan sempena kejatuhan Kerajaan Islam Andalusia di Sepanyol. St. Valentine merupakan individu yang telah memainkan peranan penting dalam usaha menjatuhkan kerajaan Islam pada masa itu. Disebabkan sumbangan beliau itu, St. Valentine dianggap sebagai kekasih rakyat. 14 Februari 1492 merupakan tarikh kejatuhan Islam di Sepanyol dan dianggap pada hari itu hari kasih sayang kerana mereka menganggap Islam adalah agama yang zalim.

........................................................

jadi ape yang best sangat tentang velentine's day ni? mungkin korg semua boleh tetapkan tarikh sendiri hari istimewa korg dgn pasangan korg. tetapi tidak pada 14hb februari kan? mungkin 30hb september ke, 31hb november ke atau pun 21hb disember? hahahahahahahahah~ ;)

lots of love,
darwina~

Wednesday, February 3, 2010

love it~

i just come back home about an hour ago with my sis. we went to pan global where my sis told me there is fj benjamin accessories warehouse sale. then, i TER-purchased this particular wallet. since my previous wallet had already torn, so i guess why not i should replace a new one? heeee~ my sis bought the same design like mine but different colour~ no regret!

i love it~

Tuesday, February 2, 2010

happy bday to my nan~

yesterday nite all of us went to my uncle's house at usj 13 to celebrate my nan's birthday and now she's turn 89. wow! what so amazed about her, is that she is still strong, still can do house work, and also remember all the birth date of her childrens, grandchildrens and her friends as well.. strong memory she had!

she looks happy~


im wearing all frm forever 21.. military inspired~ yeahhhh